ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:02

ΑΛΙΜΟΣ

Δικαστική απόφαση φουντώνει το κίνημα δημάρχων κατά του ΝΟΚ

0 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 22:50

Μια επιπλέον και λίαν πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ακυρώνει οικοδομική άδεια της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κατά το μέρος που επιτρέπει την ανέγερση «φυτεμένου δώματος» και «αποκαθηλώνει» τα μπόνους δόμησης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ).

Η εν λόγω ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου 2024, μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, για οικοδομικές άδειες στον Δήμο Αλίμου, που κρίνει αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του ΝΟΚ για τη δόμηση και τα ύψη των κτηρίων, παραπέμποντας ωστόσο για οριστική απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είναι και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, αρμόδιος για θέματα δόμησης στους δήμους, πρωτοστατεί υπέρ της μερικής αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και υπέρ της περιστολής των «μπόνους δόμησης» του ΝΟΚ.

Προς τούτο ο δήμος 3Β βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, που με ανακοίνωσή του τάχθηκε «υπέρ των κινήτρων του ΝΟΚ και κατά των δήμων που αντιδρούν στην εφαρμογή του».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο «κίνημα δημάρχων κατά του ΝΟΚ» και είναι ο πρώτος που προσέφυγε στο ΣτΕ, δηλώνει στην ΕΡΤ ότι «δεν μπορεί τα πατάρια να γίνονται μεζονέτες». Την εξαίρεση και του Δήμου Βριλησσίων από τις διατάξεις του ΝΟΚ κατά το παράδειγμα του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης ζητά με ανακοίνωσή της με τίτλο «Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια» η «Δράση για μια άλλη πόλη».

Η δημοτική παράταξη καλεί τον οικείο δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση και τη δημοτική Αρχή να συνταχθεί με τους δήμους που αντιδρούν και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο «πρόταση αναστολής των οικοδομικών αδειών και στα Βριλήσσια» για όσα κτήρια έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις συνδυαστικές
διατάξεις του ΝΟΚ έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

political.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.