ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 20:58

ΑΛΙΜΟΣ

Ο Δήμαρχος Αλίμου στην ΕΡΤ για τις στρεβλώσεις που δημιουργεί ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός

1 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 19:29

Εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ της προσφυγής κατοίκων του Δήμου Αλίμου για το αν είναι συνταγματική ή όχι η πρόβλεψη του νέου οικοδομικού κανονισμού με τον οποίο οι κατασκευαστές αθροίζουν τα μπόνους που τους προσφέρουν συγκεκριμένα άρθρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κτίρια με πολλά περισσότερα τετραγωνικά απ' ότι προβλέπει ο συντελεστής δόμησης της περιοχής, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε στην ΕΡΤ επισημαίνοντας τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται και που σε τελική ανάλυση είναι επιβαρυντικές για το περιβάλλον της πόλης. 


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει για οικοδομή στην πόλη του που υπό κανονικές συνθήκες θα έχτιζε 560 τ.μ και με τα μπόνους του ΝΟΚ έχει φθάσει τα 1000 τ.μ. 

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 20 Μαρτίου για το ίδιο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του ν. 4067/2012 (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της κηπούπολης, που απολαμβάνει η πόλη τα τελευταία 70 χρόνια.

Παράλληλα η ΚΕΔΕ θα κινηθεί υποστηρικτικά υπέρ του Δήμου Αλίμου στη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Δείτε τι αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης: 


 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 24.03.24
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο που τολμά. Σταματείστε το Bauhaus. Από το 1973 και μετά φτιάχνουμε σπίτια κλουβιά σε απάνθρωπες πόλεις.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.