ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:29

ΑΛΙΜΟΣ

Οριστικό όχι από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στον Β. Τσαμήτα για το ΚΤΕΟ στη Λ. Αλίμου

3 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 12:38

Οριστικά έκλεισε το θέμα του ΚΤΕΟ στον Άλιμο που επί σειρά ετών και με επιμονή προσπαθούσε να δημιουργήσει στη Λεωφόρο Αλίμου ο τ. υποψήφιος δήμαρχος και τ. δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τσαμήτας, παρά το γεγονός ότι οι γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών του Δήμου ήταν αρνητικές, όσον αφορά στη χωροθέτησή του.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Μαρτίου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ενημέρωσε τα μέλη του σώματος  πως, το ζήτημα της δημιουργίας ΚΤΕΟ στην Λεωφόρο Αλίμου, του Βαγγέλη Τσαμήτα, έκλεισε οριστικά υπέρ του Δήμου, μετά και την πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση σε βάρος του από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμήσουμε  την αντιπολιτευτική συμπεριφορά του κ. Τσαμήτα, στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, κατά του δημάρχου και της Διοίκησης γενικότερα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου στις 23/1/2023  η αντιδήμαρχος Οικονομικών Δώρα Σύρμα είχε αποκαλύψει δημοσίως 
τα όσα της είχε πει στο γραφείο της, και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ο κύριος Τσαμήτας, σχετικά με την εν γένει αντιπολιτευτική του συμπεριφορά.

Όταν την επισκέφθηκε στο γραφείο της στον Δήμο σε μία προγραμματισμένη συνάντηση για ενημέρωσή του σε κάποια θέματα, κοντολογίς, της είπε πως, ο Ανδρέας Κονδύλης είναι ένας σοβαρός και καλός δήμαρχος, όμως, όσο δεν του δίνει την άδεια να κατασκευάσει το ΚΤΕΟ στην Λεωφόρο Αλίμου, η στάση του θα παραμένει η ίδια και ότι, "τα καλύτερα έρχονται ...".

Κλείνοντας τότε την ομιλία της τότε στο Δ.Σ. είχε προκαλέσει τον κ. Τσαμήτα να της υποβάλει μήνυση αν αυτά που αποκάλυψε σε βάρος του είναι ψευδή και συκοφαντικά.

Αυτά συνέβησαν στις 23 Ιανουαρίου 2023, όταν ο Βαγγέλης Τσαμήτας ήταν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης.
Και, "τα καλύτερα ... ήρθαν". Όμως, όχι για τον επιχειρηματία, αλλά για τον Δήμο Αλίμου.

Ανδρέας Κονδύλης: "Δεν του δώσαμε άδεια για το ΚΤΕΟ, μας έκανε αγωγές"

Ο δήμαρχος Αλίμου αφού αναφέρθηκε στα όσα μεσολάβησαν μέχρι την οριστική δικαίωση του δήμου από τα δικαστήρια, μίλησε και για τα όσα θα ακολουθήσουν από τώρα και στο εξής, εξηγώντας πως, με την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου απορρίφθηκε η έφεση του κου Τσαμήτα και δικαιώνεται για 2η φορά η θέση της Δημοτικής Αρχής, όμως, διαδικαστικά δεν έχει τελειώσει η υπόθεση αυτή, γιατί εκκρεμούν αγωγές που έχει κάνει προσωπικά εναντίον του ο επιχειρηματίας, καθώς και εναντίον της Δ/ντριας  της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προϊσταμένου της Πολεοδομίας, με τις οποίες ζητάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

Πάνω σε αυτό, είπε συγκεκριμένα: " ... κατά την διάρκεια αυτής της αντιδικίας, υπάρχουν χρήματα που του έχουμε καταβάλει, τα οποία τώρα πρέπει να τα αναζητήσουμε, προκειμένου να μας τα επιστρέψει ο κ. Τσαμήτας.

Συνεπώς, υπάρχει μία αντιδικία που ως προς την ουσία της στο επίμαχο ζήτημα κλείνει πλέον με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, πλην, όμως, θα έχουμε μπροστά μας αρκετές διαδικασίες και δίκες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του δήμου μας και την πλήρη προστασία ημών των φυσικών προσώπων που επέλεξε ο επιχειρηματίας να στραφεί εναντίον μας.

Άλλωστε, δύο είναι οι επιχειρηματίες που το έχουν κάνει. Ο ένας είναι ο κος Τσαμήτας και ο άλλος ο κος Σταθοκωστόπουλος", είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Καλαμακιώτισσα 22.03.24
Αυτό που έχουμε καταλάβει όλοι στο Καλαμάκι είναι ότι ο μίστερ ΚΤΕΟ ήθελε να τακτοποιήσει το επαγγελματικό του ζήτημα. Μπράβο στον δήμαρχό μας που τους βάζει έναν προς έναν στη θέση τους.
Απάντηση
Όλα τα λεφτά 22.03.24
Αυτά που είπε η αντιδήμαρχος Σύρμα είναι όλα τα λεφτά. Αλήθεια έκανε τίποτα εναντίον της νομικά ο κύριος Ευάγγελος Τσαμήτας;
Απάντηση
Σ.Π. 22.03.24
Ενδιαφέροντα αυτά που μαθαίνουμε. Ο κ. επιχειρηματίας του ΚΤΕΟ θα βγάλει κάποια ανακοίνωση άραγε;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.