ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 16:25

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

«Σωστή Διατροφή & Απώλεια Βάρους στην εποχή της παχυσαρκίας» στα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

3 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 12:44

Μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για τη «Σωστή Διατροφή & Απώλεια Βάρους στην εποχή της παχυσαρκίας» πραγματοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη κάθε Παρασκευή στα ΚΑΠΗ της πόλης από τις 22 Μαρτίου έως τις 31 Μαϊου, στις 10.30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας με ομιλητές τους Μαρία Μεσίσκλη ιατρός και Αλέξης Σωτηρόπουλος , Παθολόγος- Διαβητολόγος ειδικός στην παχυσαρκία.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει:
Στόχος μας είναι μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τα οφέλη της σωστής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Στις ενημερώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ της πόλης μας, ειδικοί γιατροί θα υποδείξουν έξυπνες πρακτικές υγιεινής διατροφής προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πολλών χρόνιων παθήσεων. Δυστυχώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωταθλητές της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στις νεώτερες ηλικίες και αυτή είναι μια κατάσταση που οφείλουμε να αντιστρέψουμε».

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Καούκη Δ. 22.03.24
Καλά και χρήσιμα όλα αυτά που αφορούν την σωστή διατροφή γιατί αφορούν την υγεία όλων μας. Το βασικότερο όλων όμως είναι να το τηρούμε πρώτα οι γονείς για να ακολουθούν τα παιδιά. Είναι όπως το κάπνισμα. Υπάρχουν γονείς και παππουδογιαγιάδες που φουμάρουν κανονικά όλη τη μέρα και μετά συμβουλεύουν τα παιδιά να μη καπνίζουν γιατί βλάπτουν την υγεία τους.
Απάντηση
Λιάνα Λιαροκάπη 22.03.24
Σαν γονείς πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με το θέμα της υγιεινής διατροφής των παιδιών μας, αφού όπως τα μάθουμε από μικρά έτσι θα πορευθούν στη συνέχεια.
Απάντηση
Τατιάνα Κοροβίλα 22.03.24
Πολύ καλή πρωτοβουλία. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για σωστή διατροφή και ειδικά στα παιδιά. Δυστυχώς αυτά που επιτρέπουν κάποιοι να τρώνε τα παιδιά τους είναι άχρηστα και απαράδεκτα. Μιλάμε για τα διάφορα ετοιματζίδικα συσκευασμένα, πατατάκια, χυμούς από παγοκολώνες, γλυκίσματα με φουλ ζάχαρη και λίπη κ.α.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.