ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:38

ΑΛΙΜΟΣ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο "Anti - Bullying" Φεστιβάλ στον Άλιμο

Ρεπορτάζ: Νικόλα Κονταρίνη 5 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 12:34

Η Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, γιορτάστηκε στον Δήμο Αλίμου με έναν διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά.

Με εντυπωσιακή επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Αnti -Bullying Φεστιβάλ στο θέατρο Κάρολος Κουν, παρουσία του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, συνεργατών του αιρετών, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, από τα σχολεία της περιοχής, που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει όλους τους χώρους.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, διά της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, Δήμητρας Μπεκατώρου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, διά της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου/Διευθύντριας του 9ου δημοτικού σχολείου Αλίμου Δέσποινας Κασάπα, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, διοργάνωσαν για όλα τα σχολεία της Πρωτ/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλίμου, το 1ο Φεστιβάλ Anti-bullying στον Άλιμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας στη ζωή των ανηλίκων και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.Ο δήμαρχος στην σύντομη, πλην, όμως, μεστή ομιλία του, αφού συνεχάρη την εντεταλμένη δημοτική του σύμβουλο, εκπαιδευτικό, Δέσποινα Κασάπα, για την άρτια διοργάνωση, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην έννοια του bullying, στον εκφοβισμό, την απειλή, τον ξυλοδαρμό, την τρομοκρατία, την προσβολή και καταρράκωση της προσωπικότητας, τραύματα δηλαδή που σε ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή, και που πολύ δύσκολα επουλώνονται, εάν βέβαια μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας στο σημείο αυτό πως, το 50% των ψυχιατρικών τραυμάτων και προβλημάτων, στην ενήλικη ζωή, πηγάζουν από την παιδική ηλικία.

Μετά το πέρας της ομιλίας της εισηγήτριας συμβούλου κοινωνικών λειτουργών, Γεωργίας Μπουλμέτη, που ανέπτυξε το θέμα: " Επένδυση στην πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα", ακολούθησαν διάφορες, πολυσχιδείς, Δράσεις των σχολείων, με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, βίντεο, διαδικτυακά δρώμενα και προβολή εικαστικών δράσεων με αφίσες, κολάζ και οπτικό δρώμενο:" Όχι στη βία". Ολοκληρώνοντας τη Δράση του, γινόταν, ξεχωριστά σε κάθε σχολείο, η απονομή βεβαιώσεων και ενθυμίων για την συμμετοχή του σ' αυτό το πρώτο Φεστιβάλ Anti - bullying.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα δημόσια Δημοτικά σχολεία, το 7ο Νηπιαγωγείο, και η Γεννάδειος Σχολή.

Την σημαντική, από κάθε πλευρά, αυτή εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια και διοργάνωση, είχε η Δντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος της διοίκησης, Δέσποινα Κασάπα, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Βέργης, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, η Κωνσταντίνα - Θεοδώρα Γκόνη, Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Εθελοντισμού και Φιλοζωίας, Δημήτρης Βρεττός, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νικόλας Αλεξόπουλος και Ευάγγελος Ευαγγελίου.

Από τη Δ΄Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, παρευρέθηκαν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Διευθυντές/τριες Σχολείων Π.Ε.

Τέλος, όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, επισφραγίζοντας την καθιέρωση του θεσμού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANTI-BULLYING στον Άλιμο.


Στο βήμα η αντιδήμαρχος πρωτοβάθμιας παιδείας Κωνσταντίνα Γκόνη. Πίσω της η Δήμητρα Μπεκατώρου. 
Ο Δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βρεττός ανάμεσα στις κυρίες Δήμητρα Μπεκατώρου (αριστερά) και την δημοτική σύμβουλο Δέσποινα Κασάπα. 


Από δεξιά. Δέσποινα Κασάπα, Νικόλας Κονταρίνης, Δημήτρης Βρεττός, Γιάννης Βέργης, Κωνσταντίνα Γκόνη, Ανδρέας Κονδύλης.


Στο μέσον ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Νίκος Λλεξόπουλος.

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 24.03.24
ΕΥΓΕ!!!!
Απάντηση
Βραχνιώτου Δομινίκη 14.03.24
Αν και δεν είμαι κάτοικος της νότιας Αττικής, θέλω να πω ότι, δυστυχώς, και στα βόρεια έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα μπούλινγκ από τα οποία άλλα τα μαθαίνουμε και άλλα όχι. Ως εκ τούτου λοιπόν θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις και τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτή του κυρίου δημάρχου του Αλίμου, τον οποίο συγχαίρω.
Απάντηση
Βασιλική Κ. 09.03.24
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον δήμο για αυτήν την εκδήλωση. Για να μη ξεχνάμε περιπτώσεις σαν του αδικοχαμένου σπουδαστή Γιακουμάκη.
Απάντηση
Γονιός από λόφο 09.03.24
Και του χρόνου και κάθε χρόνο να καθιερωθεί αυτό το ωραίο φεστιβάλ.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 09.03.24
Πολύ καλή εκδήλωση, πολύς κόσμος, πολύ χρήσιμα τα όσα είδαμε και ακούσαμε. Ειδικά τα παιδιά που ήταν εκεί με τους γονείς και τις δασκάλες τους.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.