ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 14:57

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρίζογλου - Κωνσταντέλλος - Παπαναστασίου και Καφαντάρης το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ

0 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 20:14

 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα για την ανάδειξη του προεδρείου – ήτοι Προέδρου, α΄ και β΄ Αντιπροέδρων του Γενικού Γραμματέα – καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα: 

Πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με 20 ψήφους υπέρ και 8 λευκά 

Α' αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με 20 ψήφους υπέρ και 9 λευκά (κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσήλθε και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης της παράταξης Δούκα)

Β' αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με 20 ψήφους υπέρ και 9 λευκά.  

Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με 20 ψήφους υπέρ και 9 λευκά 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία είναι 11μελής συμμετέχει εκτός εκλογικής διαδικασίας το προεδρείο και τα υπόλοιπα 7 μέλη εκλέγονται ανάλογα με τα ποσοστά που έφεραν στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Ως εκ τούτου η παράταξη Κυρίζογλου εκλέγει 5 μέλη και η παράταξη Δούκα 2. 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή από την πλευρά της διοικούσας παράταξης προτάθηκαν οι: 

Ελευθέριος Ραβιόλος, δήμαρχος Καρύστου
Βασίλειος Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας 
Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήμαρχος Αμαρουσίου 
Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων
Ευάγγελος Βαρβάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας 

Από την πλευρά Δούκα προτάθηκαν οι: 

Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών 
Κώστας Ζαχαριάδης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.  

Οι προτεινόμενοι ψηφίστηκαν όλοι, και από τις δύο παρατάξεις. 

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) που εξέλεξε τον δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο αντιπρόεδροι και ο Γ.Γ. ενώ ο πρόεδος Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαρίστησε τους συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς και δεν παρέλειψε να επισημάνει την σχεδόν καθολική συμμετοχή των δημάρχων στις εκλογές που έγιναν το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Κάραβελ. 

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε όλοι παραγωγικές και συναινετικές διαδικασίες

Ο Α' Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε: "Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν εκλεγεί  στο παρόν διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε σένα πρόεδρε και θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους καλούς συναδέλφους που υπερψήφισαν την πρόταση του προέδρου για την ανάληψη από μένα της Α' Αντιπροεδρίας. 

Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε όλοι παραγωγικές και συναινετικές διαδικασίες και να κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα. Δεσμεύομαι ότι από τη θέση του Α' Αντιπροέδρου να δουλέψω και να παράξω θετικά αποτελέσματα ούτως ώστε να πείσω και τους καλούς συναδέλφους που στην υποψηφιότητά μου ψήφισαν "λευκό", ότι αξίζω την υποστήριξή τους".

Γιώργος Παπαναστασίου: Ισχυρή Αυτοδιοίκηση σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

O δήμαρχος Αγρινίου και Β' Αντιπρόεδρος είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία που έγινε το Σάββατο Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και τον πρόεδρο για την τιμητική του πρόταση. Αυτό είναι μια τεράστια ευθύνη για όλους μας όταν καταλαμβάνουμε μία τέτοια θέση ευθύνης. Και είναι πιο τιμητικό για μένα γιατί πρόερχομα από έναν δήμο της Περιφέρειας και είναι μεγάλη ευθύνη για μένα να μπορέσουμε να πετύχουμε όλα αυτά τα σπουδαία για την Τοπική  Αυτοδιοίκηση, γιατί ισχυρή αυτοδιοίκηση σημαίνει ισχυρή Ελλάδα".  

Καφαντάρης Δημήτριος: Θα είμαι πάντα εδώ, πάντα ενωτικός 

O  Γενικός Γραμματέας είπε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 529 συνέδρους που με αντίξοες συνθήκες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 2ας Μαρτίου. Είναι πολύ σημαντικό και είναι ένα μήνυμα για όλους μας. Θα είμαι πάντα εδώ, πάντα ενωτικός γιατί αυτή είναι η θέση μου"


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.