ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 02:05

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕΔΕ: Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

0 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 10:51

Eπεισοδιακά ξεκίνησαν σήμερα 2 Μαρτίου οι εργασίες της ΙΖ Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί περίπου 100 άτομα της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέλαβαν την κεντρική αίθουσα των ομιλητών και ανήρτησαν πανό.  

Κατά την είσοδό τους στο ξενοδοχείο σημειώθηκε ένταση και κλήθηκε η αστυνομία. 

Την απόφαση να προβάλλει τις εργασιακές της διεκδικήσεις με αποδέκτες τους Δημάρχους, έλαβε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιώντας συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, και ώρα 9.30 πρωί στην Πλατεία Μαδρίτης (πίσω από το Χίλτον).

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους είτε με ελαστικές σχέσεις εργασίας είτε μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. ή του Ο.Α.Ε.Δ. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, οι εργαζόμενοι στους Δήμους (και κατ΄ επέκταση και οι ίδιοι οι Δήμοι) αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των Δημοτών και των τοπικών Κοινωνιών.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.