ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:27

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τι είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (video)

2 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 20:48

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία στοχεύει στη δυναμική διεκδίκηση για την εξεύρεση λύσεων και την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών. Στους στόχους του, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αφορούσε σε πολλά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

«Η ΚΕΔΕ είναι ένα επίσημο Όργανο της Αυτοδιοίκησης και εκπροσωπεί τη φωνή των Δήμων», ανέφερε ο κ. Κωνστανέλλος, τονίζοντας πως η διεκδίκηση είναι η πεμπτουσία του Οργάνου. Πριν τις εκλογές του Σαββάτου για την ανάδειξη των 31 νέων μελών της ΚΕΔΕ, αφού έχουν προηγηθεί σε κάθε Περιφέρεια, ο κ. Κωνστανέλλος στάθηκε στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων που δε συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους, καυτηριάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και επισημαίνοντας πως αυτό, πρέπει να αλλάξει.

«Το κράτος επιλέγει να μεταφέρει αρμοδιότητες, αλλά όχι πάντα τους πόρους, είτε οικονομικούς, είτε ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως η Αυτοδιοίκηση, όπως ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος είναι υπεύθυνη για τις τοπικές υποθέσεις όμως πρέπει να έχει και τα μέσα . «Χρειάζεται, για να είσαι παραγωγικός, αλλιώς, λειτουργείς ως κυματοθραύστης των αγκυλώσεων του κράτους», δήλωσε και εστίασε στο γεγονός πως η ΚΕΔΕ δεν πρέπει να κάνει κυβερνητισμό ή αντικυβερνητισμό. «Μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία Δήμων και η εξυπηρέτηση πολιτών», είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που καλέσε του συναδέλφους του να κρίνουν με βάση τα δείγματα γραφής, τη γνώση και την εμπειρία του αντικειμένου.


πηγή: best-tv.gr

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 01.03.24
Από τους σοβαρότερους πολιτικούς παράγοντες ο δήμαρχος των 3Β.
Απάντηση
Βαριώτης 01.03.24
Δήμαρχέ μας καλά το πας. Αξίζεις τα καλύτερα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.