ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 13:18

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά στο Δήμο Γλυφάδας: e-αντίγραφα στοιχείων οικοδομικών αδειών από την Πολεοδομία

2 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 15:15

Στο πλαίσιο του συνεχούς ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Γλυφάδας θα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά και η χορήγηση αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών (π.χ. τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης, κατόψεις, στατικά σχέδια κ.λπ.) σε πολίτες, δημότες και επαγγελματίες από την Υπηρεσία Δόμησης.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής πλατφόρμας χορήγησης αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών έχει σκοπό να συμβάλλει στη διευκόλυνση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας έκδοσης αντιγράφων και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε:

«Ουρές μεγάλες, φωτοτυπίες σχεδίων και φακέλων, αναμονή ωρών - τέλος: Ψηφιακή εξυπηρέτηση στο Δήμο μας και στην πολεοδομία! Εύκολα, γρήγορα, απλά:

Ηλεκτρονικά πλέον στο Δήμο Γλυφάδας (http://www.glyfada.gr/oikodomikiadeia)
και η χορήγηση αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών (π.χ. τοπογραφικά, διαγράμματα κάλυψης, κατόψεις, στατικά σχέδια), από την Υπηρεσία Δόμησης, φυσικά μόνο για όσους το δικαιούνται, με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την ψηφιακή μεταρρύθμιση με γοργούς ρυθμούς, πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε δημότη και κατοίκου της πόλης μας.

Ειδικά για τις πολεοδομίες, όσοι έχουν εξυπηρετηθεί γνωρίζουν καλά πόσες ώρες χάνουν για να έρθουν στο Δημαρχείο και να περιμένουν, πόσα χρήματα δαπανούν για φωτοτυπίες, πόσο κόπο κάνουν. Ειδικά μάλιστα όλη αυτή την περίοδο λόγω των μεταβιβάσεων, των ενεργειακών αναβαθμίσεων, των ανακαινίσεων και άλλων πράξεων, η πολεοδομία έχει μεγάλο φόρτο και οι πολίτες μεγάλη ταλαιπωρία.

Πλέον σε όλα αυτά βάζουμε τέλος.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα χορήγησης αντιγράφων στοιχείων οικοδομικών αδειών θα συμβάλλει και εκείνη - όπως και συνολικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου - στη βελτίωση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ευχαριστώ θερμά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ορέστη Τσάγκλα, την αντιδήμαρχο Νατάσσα Αργυροπούλου και τον εξαιρετικό συνεργάτη μας Γιώργο Διονυσίου και την ομάδα του.

Τα καλύτερα είναι μπροστά και για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου μας, με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη».

Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Γλυφάδας (http://www.glyfada.gr

à Υπηρεσίες à Ψηφιακά Πιστοποιητικά à Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Δημότες à Αίτηση χορήγησης ακριβούς αντιγράφου οικοδομικής άδειας) άμεσα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα παραλαμβάνουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναφέρουν στην αίτηση, τα αντίγραφα των στελεχών και των σχεδίων των οικοδομικών αδειών που έχουν αιτηθεί. Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο και θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά από την Υπηρεσία, ενώ για την πιστοποίηση θα απαιτείται η είσοδος στο σύστημα με τους κωδικούς αυθεντικοποίησης χρήστη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisnet).

«Διευκολύνουμε τη διαδικασία χορήγησης αντιγράφων οικοδομικών αδειών για όλους, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου μας, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αναμονής, με ένα απλό κλικ!», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας. Η Αντιδήμαρχος Εσόδων και Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου ανέφερε: «Αλλάζουμε σταδιακά τη λειτουργία του Δήμου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, με σεβασμό στον πολίτη και με στόχο την εξυπηρέτησή του και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς του».

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Δημότης Ανω Γλυφάδα 03.03.24
Καλή κίνηση που θα απαλλάξει τον κόσμο από την γραφειοκρατία που μας ταλανίζει τόσα χρόνια.
Απάντηση
Νικόλαος Γιαννιός 02.03.24
Με πρόγραμμα και μεθοδικλοτητα. Εύγε
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.