ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:11

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Επανέναρξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Ηλιούπολης

0 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 18:39

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι ο σημαντικός Θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου επανέρχεται στην πόλη με επίσημη έναρξη στις 5 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".

H νέα Δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί να επαναφέρει τον θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Ηλιούπολης, ο οποίος είχε σταματήσει από το 2019 και σήμερα το κάνει πράξη με την συμμετοχή σημαντικών Καθηγητών Πανεπιστημίου, Επιστημόνων, Σκηνοθετών και Συγγραφέων.

Μεταξύ άλλων θα λάβουν χώρα ομιλίες που αφορούν στον Σύγχρονο Λαϊκό Πολιτισμό, τη Γεωπολιτική, την Σύγχρονη επιστήμη, θεολογία και φιλοσοφία, επίκαιρα ζητήματα όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αλληλεπίδραση με την Κοινωνία, η Φιλοσοφία της Γλώσσας στην ποίηση του Τίτου Πατρίκιου και του Γεώργιου Σεφέρη. Θα διεξαχθούν επίσης ομιλίες που αφορούν στη Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο και την Ποίηση.

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης θα συμμετέχουν ο Δρ. Γεώργιος Βοζίκας, κύριος Ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Γεώργιος Μάζης, Ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής, ο Μάνος Δανέζης, Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Φώτιος Χρήστου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας – Φιλόλογος, ο Γιώργος Βέης, Ποιητής, ο Κώστας Φέρρης, Σκηνοθέτης-Συγγραφέας και η Πέρσα Κουμούτση, Συγγραφέας- Μεταφράστρια Λογοτεχνίας.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον Πολιτισμό από τον Ιανουάριο του 2024 που ανέλαβε τη διοίκηση η νέα Δημοτική Αρχή με σημαντικούς θεσμούς, όπως είναι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τη διοργάνωση σημαντικών Εκθέσεων και εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Η Συμμετοχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι εντελώς Δωρεάν και διεξάγεται στα πλαίσια της Διά βίου Μάθησης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Mετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος.

► Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου:

► 05/03 Τρίτη: Σύγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός και Λαογραφία της Πόλης. Εθνογραφικά παραδείγματα και ερευνητικές εφαρμογές. Η περίπτωση της Ηλιούπολης.
Ομιλητής: Δρ. Γεώργιος Βοζίκας, κύριος Ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 15/03 Παρασκευή: Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Aνατολική Μεσόγειο.
Ομιλητής: Γεώργιος Μάζης, Ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 19/03 Τρίτη: Σύγχρονη επιστήμη, Θεολογία και Φιλοσοφία. Η αναγκαιότητα ενός νέου διαλόγου πριν τη μεγάλη κρίση.
Ομιλητής: Μάνος Δανέζης, Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 26/03 Τρίτη: Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνία.
Ομιλητής: Μάνος Δανέζης Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 02/04 Τρίτη: Φιλοσοφία της Γλώσσας στην Ποίηση του Τίτου Πατρίκιου.
Ομιλητής: Φώτιος Χρήστου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας – Φιλόλογος
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 09/04 Τρίτη: Φιλοσοφία της Γλώσσας στην Ποίηση του Γεώργιου Σεφέρη.
Ομιλητής: Φώτιος Χρήστου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας – Φιλόλογος
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 16/04 Τρίτη: Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: το ταξίδι
Ομιλητής: Γιώργος Βέης, Ποιητής
Ώρα: 18:00 - 20:00

► 23/04 Τρίτη: Συζήτηση περί Λογοτεχνίας, Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Ιστορίας της Αίγυπτου με αφορμή την έκδοση του βιογραφικού βιβλίου για τα πρώτα χρονιά του κ.Φέρρη στο Κάιρο: "Η Γέφυρα των Λεμονιών".
Ομιλητές: Κώστας Φέρρης, Σκηνοθέτης-Συγγραφέας, Πέρσα Κουμούτση Συγγραφέας- Μεταφράστρια Λογοτεχνίας
Ώρα: 18:00 - 20:00 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.