ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 15:33

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πόλεμος για τα δημοτικά τέλη στον Άγιο Δημήτριο

0 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 19:27

Την ευθύνη για την αύξηση των δημοτικών τελών τη φέρει αποκλειστικά η παράταξη της κ. Ανδρούτσου, λέει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου. 

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Μπάντος τονίζει πως δεν θα τα καταφέρουν όσοι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους δημότες με ψεύτικες αναφορές και πληροφορίες γιατί η πραγματικότητα είναι εκείνη που τους διαψεύδει. 

"Βάζουμε τέλος στην εικονική πραγματικότητα. Κοιτάζουμε στα μάτια τους δημότες και προχωράμε σε νοικοκύρεμα του δήμου. 

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να παραπλανήσουν τους πολίτες με ψευδείς αναφορές και πληροφορίες δεν θα το καταφέρουν. Η πραγματικότητα είναι εκείνη που τους διαψεύδει.

Η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών, η οποία ψηφίστηκε στη Δημοτική Επιτροπή χθες Τετάρτη έγινε από τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μάλιστα πρόκειται για τα ίδια στελέχη που εργάζονταν στην υπηρεσία και κατά τη θητεία της κ. Ανδρούτσου.

Τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που διαπιστώθηκαν από την υπηρεσία δεν μπορούσαν να καλυφθούν με διαφορετικό τρόπο.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια που είχε κάνει στο τέλος του 2023 η προηγούμενη διοίκηση, με εισηγήσεις των αντιδημάρχων Ν. Συρράκου και Γ. Παναγόπουλου, πρότεινε αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών και αύξηση 18%. Επισυνάπτονται τα σχετικά αποδεικτικά. Μάλιστα για να περιοριστεί στο 18% η προτεινόμενη αύξηση «μηδένισε» τα έξοδα και αύξησε «πλασματικά» τα έσοδα!

Αλήθεια γιατί τελικά δεν την κατέθεσε προς ψήφιση αυτή την πρόταση; Τα προσωπεία πέφτουν και όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι «το ψέμα δεν ζει για να γεράσει».

Η σημερινή διοίκηση βάζει τέλος στην εικονική πραγματικότητα των προηγούμενων ετών, λέμε την αλήθεια κοιτάζουμε στα μάτια τους δημότες και προχωρούμε σε νοικοκύρεμα του δήμου.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι της προηγούμενης διοίκησης σε ανοίγματα που έχουν δημιουργηθεί στα ανταποδοτικά τέλη και στον κεντρικό προϋπολογισμό. Εμείς δε θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών για να έχουμε μικροπολιτικό όφελος.

Η πρώην δήμαρχος κορόιδευε τους δημότες όταν τους έλεγε ότι δεν θα κάνει αύξηση στα δημοτικά τέλη, καθώς τα επιπλέον κόστη που προέκυπταν τα κάλυπτε από τον κεντρικό προϋπολογισμό με μεταφορά εικονικών ποσών.

Η προτεινόμενη αύξηση στα ανταποδοτικά για μια μέση οικογένεια του δήμου μας που μένει σε ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, θα είναι σε μηνιαία βάση περίπου 2,2 ευρώ.

Η μαύρη τρύπα στα οικονομικά των ανταποδοτικών θα ήταν ακόμα μικρότερη αν η κ. Ανδρούτσου είχε αξιοποιήσει εγκαίρως, όπως οι περισσότεροι δήμοι, χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφάλιζαν χωρίς κόστος αντικατάσταση του οδοφωτισμού με σύγχρονο τύπου led που θα είχε ελάχιστο κόστος κατανάλωσης. Αφού καθυστερημένα κατάλαβε το λάθος της έλαβε δάνειο χρεώνοντας με 2,6 εκατ. ευρώ το δήμο για να κάνει αντικατάσταση με λαμπτήρες led!

Αλήθεια η αντιπολίτευση κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο τι ακριβώς έκανε; Δεν είχε διαπιστώσει τις αλχημείες της τότε διοίκησης; Γιατί δέχθηκε την υποθήκευση του μέλλοντος του δήμου μας;

Τα ανοίγματα και οι ελλείψεις που εντοπίζουμε καθημερινά δυστυχώς καταδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος και θα ενημερωθούν οι πολίτες για το τι έχει γίνει και πού έχουν πάει αυτά τα ποσά.

Στον πίνακα 5 φαίνεται η προτεινόμενη αύξηση που εισηγήθηκε ο κ. Παναγόπουλος".


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.