ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 13:40

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Κωνσταντέλλος Vs Σαραντάκου: Δεν σας επιτρέπω να απειλείτε και να τραμπουκίζεται το προσωπικό

0 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 18:18

Το δημοτικό συμβούλιο της 20ης Φεβρουαρίου απασχόλησε η Κλαίρη Σαραντάκου επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δέχθηκε τα πυρά τόσο του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου όσο και του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκου Τράκα. Αιτία η προσπάθεια εκφοβισμού υπαλλήλων του Δήμου, που της αποδίδεται από το Σωματείο των Εργαζομένων. 

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου  την κατηγορεί  ότι απηύθυνε έγγραφες αλλά και τηλεφωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις σε εργαζόμενους το Δήμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε και διαβάστηκε δημοσίως στο Δ.Σ., αναφέρεται χαρακτηριστικά πως καταδικάζουν απερίφραστα και κατηγορηματικά την απαράδεκτη συμπεριφορά της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κλαίρης Σαραντάκου η οποία εκφοβίζει με  έγγραφες αλλά και τηλεφωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις  εργαζόμενους του Δήμου, πράγμα το οποίο η ίδια αρνήθηκε. 

Γρηγόρης Κωνστατέλλος: Η κυρία Σαραντάκου ερμηνεύει κατά το δοκούν... 

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος λέγοντας πως η κ. Σαραντάκου ερμηνεύει κατά το δοκούν τη νομοθεσία, όπως ταιριάζει στην άποψή της και την ερμηνεύει λάθος.

"Αυτό το οποίο επικαλείται με επιμονή  ότι πρέπει τα αποσπάσματα πρακτικών τα οποία συνοδεύουν τις αποφάσεις σε πρώτο επίπεδο, πρέπει να αναφέρουν μέσα την αιτιολογία ψήφου, αυτό είναι λάθος. 

Είναι δικαίωμά της να θέλει κάτι τέτοιο όμως δεν υποχρεούται ο δήμος να το κάνει. Άλλωστε έτσι βγαίνουν τα αποσπάσματα των δήμων όλης της χώρας". 

Συνεχίζοντας είπε "υπάρχει δήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για να απευθείνετε τα ερωτήματά σας.  Γιατί εσείς πρέπει να πάτε να τραμπουκίσετε εγγράφως και τηλεφωνικώς τον όποιο δεν σας κάνει τη χάρη να αποδεχθεί τη λαθεμένη δική σας ερμηνεία; 

Κι αφού τους λέτε τα εξ αμάξης στο τηλέφωνο του στυλ "δεν ξέρεις ποια είμαι εγώ" έρχεστε εδώ και με μειλίχιο ύφος μας μιλάτε για το mail που στείλατε στους εργαζόμενους κουνώντας τους το δάχτυλο ουσιαστικά,  ότι δεν απειλήσατε και δεν εκφοβίσατε, Και όχι μόνο αυτό αλλά προσπαθείτε να ασκήσετε εξουσία γι' αυτό το θέμα μέχρι και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ; 

Θεωρώ κατάπτυστη τη συμπεριφορά σας, Στη θέση σας θα είχα φροντίσει να κλείσω αυτή την υπόθεση πολύ νωρίτερα διότι όπως βλέπετε ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τα θέματα, δεν είναι αυτός ο οποίος προάγει την καλή σχέση αιρετών και εργαζομένων. 

Παρακαλώ να σταματήσετε να δηλητηριάζετε και να κάνετε τοξική τη σχέση των αιρετών με τους εργαζόμενους" είπε ο Δήμαρχος. "Είμαστε εδώ δέκα χρόνια και δεν έχουμε παρεξηγηθεί ποτέ ούτε με τους εργαζόμενους ούτε με το Σωματείο ούτε με την ΠΟΕ - ΟΤΑ ούτε τους έχουμε κουνήσει το δάχτυλο, ούτε τους έχουμε ποδηγετήσει, ούτε τους έχουμε απειλήσει  και καταφέρατε να τα κάνετε όλα αυτά μέσα σε σαράντα μέρες που είστε δημοτική σύμβουλος. 

Ο Δήμος κυρία Σαραντάκου λειτουργεί εδώ και 70 χρόνια, Δεν ξεκίνησε να λειτουργεί στις 2 Ιανουαρίου του 2024 που εσείς εκλεγήκατε δημοτική σύμβουλος. Σας παρακαλώ να σταματήσετε αυτό τον ορυμαγδό επικοινωνίας που δεν προάγει τη λειτουργία του δήμου. 

Δεν σας επιτρέπω ως δήμαρχος αυτής της πόλης να απειλείτε και να τραμπουκίζεται το προσωπικό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το κάνετε ελάτε να απειλήσετε και να τραμπουκίσετε εμένα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Τράκας: Δεν πρόκειται να ανακαλέσουμε τίποτα... 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προσήλθε και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Τράκας ο οποίος επεσήμανε στην κυρία Σαραντάκου ότι δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να αναφέρεται σε πειθαρχικές συνέπειες δημοτικών υπαλλήλων και πως μόνος αρμόδιος γι' αυτό είναι ο Δήμαρχος. 

Επίσης τόνισε πως η ΠΟΕ - ΟΤΑ δεν πρόκειται να ανακαλέσει τίποτα απ' όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή της και πως καλό είναι για οποιαδήποτε απορία και θέμα έχει να έρχεται σε άμεση επαφή με την Ομοσπονδία. 

Από την πλευρά της η κυρία Σαραντάκου αρνήθηκε ότι προέβει σε πράξεις εκφοβισμού υπαλλήλων και δήλωσε πως η επικοινωνία της με μία υπάλληλο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με τα πρακτικά. Είπε ότι έστειλε απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, την οποία ανέγνωσε, και στην οποία ζητά να ανακαλέσει η Ομοσπονδία τα όσα αναφέρει διαφορετικά θα πράξει τα δέοντα. 

Όσον αφορά στις πειθαρχικές συνέπειες στις οποίες αναφέρθηκε, είπε ότι εννοούσε πως θα κάνει κάποια έγγραφη καταγγελία στη δημοτική αρχή και πως φυσικά ο μόνος αρμόδιος για πειθαρχικά θέματα είναι ο δήμαρχος. 

Η ανακοίνωση - καταγγελία των  εργαζομένων του Δήμου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την απαράδεκτη συμπεριφορά της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κλεοπάτρας Σαραντάκου με έγγραφες αλλά και τηλεφωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις σε εργαζόμενους του δήμου μας. 

Καλά θα κάνει η κυρία Σαραντάκου ως νέα πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταματήσει να απειλεί τους εργαζόμενους. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και απειλές είναι απολύτως καταδικαστέες από τον Σύλλογο των εργαζομένων. 

Την καλούμε να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους που απείλησε αναίτια για να τους εκφοβίσει. 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν απειλούνται. 

Θα συνεχίσουν να κάνουν ευσυνείδητα και αμερόληπτα τη δουλειά τους αντιδρώντας πάντα σε τέτοιες μη αποδεκτές συμπεριφορές. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για αυταρχική συμπεριφορά και απειλές σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, προέβη σε έγγραφες και τηλεφωνικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις κατά εργαζομένων του Δήμου χωρίς να υπάρχει λόγος ή αιτία. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες.

Από μία «νεόκοπη» πολιτικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.), όπως είναι η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, θα περίμενε κανείς κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Αντ’ αυτού διαπιστώνεται πολύ πρόωρα, έπαρση, αλαζονεία και αυθάδεια από την πλευρά της. Στοιχεία ανησυχητικά, που μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) την καλεί να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους που έθιξε και αναίτια απείλησε και επισημαίνει πώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε εκφοβίζονται ούτε τρομοκρατούνται. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ευσυνείδητα και αμερόληπτα και απαιτούν σεβασμό.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.