ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 02:18

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτρος: Ψήφισμα συμπαράστασης για τους συμβασιούχους

2 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 12:35
Στέλιος Μαμαλάκης: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και στους συμβασιούχους του δήμου μας»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, κατά τη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2024, μετά από εισήγηση του δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, ψήφισμα συμπαράστασης στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν παραπεμφθεί σε απολογία με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Με το ίδιο ψήφισμα διατυπώνεται η στήριξη συνολικά των συμβασιούχων του δήμου.

Ο κ. Μαμαλάκης κατά την εισήγηση του επεσήμανε ότι η θέση της παράταξης του είναι ξεκάθαρη, τόσο για τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους που διώκονται, όσο και για τους συμβασιούχους και υπογράμμισε ότι «η θετική στάση έχει ήδη εκφραστεί μέχρι τώρα και στα δικαστήρια και δημόσια στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων».

Σχετικά με τις διώξεις των δημοτικών συμβούλων τόνισε ότι καταδικάζει την παραπομπή των 28 αιρετών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρόσθεσε ότι συντάσσεται με τις ομόφωνες αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). «Η παράταξη μας δε θα παίξει παιχνίδια στην πλάτη των συμβασιούχων. Η επιλογή σας να πάει το θέμα στον Άρειο Πάγο αναμένεται να είναι καταστροφική για τους συμβασιούχους», σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κ. Ανδρούτσου.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα επισημαίνεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου συντάσσεται με τις ομόφωνες αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Αναγνωρίζει το γεγονός ότι από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των συνακόλουθων μνημονιακών υποχρεώσεων, που ανέλαβε η χώρα μας, προκλήθηκε εκτεταμένη υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, που αντικατοπτρίζεται στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες της πόλης μας.
Θεωρεί υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλλουν με κάθε νόμιμο τρόπο, στην επαρκή και ικανή στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο αυτές να παράσχουν στους πολίτες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Υποστηρίζει, συνεπώς, την ένταξη στο σταθερό εργασιακό δυναμικό του Δήμου μας όλων των συμβασιούχων, χωρίς περιορισμούς, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καταδικάζει, τέλος, την παραπομπή σε απολογία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, για παράβαση καθήκοντος, θεωρώντας ότι αυτή δε συνάδει με το δημοκρατικό κεκτημένο της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπονομεύει το κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης που απαιτείται για την πρόοδο του Δήμου μας».

Να σημειωθεί ότι η σχετική πρόταση ψηφίσματος επικράτησε πρότασης που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ Συμμετέχουμε – Ενώνουμε, Μ. Ανδρούτσου. Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο δήμαρχος κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Μας προκαλεί έκπληξη που η συνάδελφος μου πρώην δήμαρχος αρνήθηκε ένα ψήφισμα, το οποίο βασίζεται απόλυτα στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, τις οποίες μάλιστα η ίδια εισηγήθηκε. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου διατύπωσε τη θέση ότι δε μπορεί να τους εκπροσωπήσει, εμείς αποδεχθήκαμε εισήγηση της κυρίας Ανδρούτσου να έρθει πρόταση στην δημοτική επιτροπή για την δυνατότητα διερεύνησης νομικής κάλυψης μέσω εξωτερικού συνεργάτη. Τελικά ήθελε ή δεν ήθελε τη στήριξή μας;».

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Δημότης 16.02.24
Μήπως πρέπει η κα Μαρία να το δει διαφορετικά το θέμα εκτός κι αν γνωρίζει κάτι περισσότερο γι το ζήτημα αυτό.
Απάντηση
Μπροστάρης Κ. 16.02.24
Συμπαράσταση στους συμβασιούχους τώρα. Ναι ναι ναι.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.