ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:39

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ταυτότητα για τη ΔΕΠΑ Υποδομών: Αλλάζει όνομα και μετατρέπεται σε Enaon

0 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 17:52

Με τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρο Σκυλακάκησημα τη νέα ταυτότητα των ελληνικών εταιρειών του ομίλου, οι οποίες πλέον ονομάζονται "Enaon", η μητρική εταιρεία και "Enaon Eda", η θυγατρική εταιρεία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Italgas κ. Paolo Gallo, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων των εταιρειών στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της Italgas κας Benedetta Navarra, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Paolo Cuculi. Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετείχε ως συντονίστρια η δημοσιογράφος κα Σία Κοσιώνη.Η ίδρυση της Enaon και της Enaon EDA, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των δικτύων, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προόδου στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης που έχει αναλάβει η Italgas, η οποία σηματοδοτείται από τη συγχώνευση των τριών προηγούμενων Διαχειριστών Δικτύου Διανομής Αερίου σε έναν, που πραγματοποιήθηκε το 2023.


Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ENAON EDA κα Francesca Zanninotti, o Ιταλός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Paolo Cuculi, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas κ. Paolo Gallo, η Πρόεδρος της Italgas κα Benedetta Navarra, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ENAON κα Barbara Morgante και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

"Πριν από περίπου έναν χρόνο", δήλωσε ο κ. Paolo Gallo, "ολοκληρώσαμε με επιτυχία την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών. Σήμερα, με την παρουσίαση της Enaon, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία μας. Η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας έρχεται σε μια στιγμή που έχουμε ήδη επιτύχει σημαντικούς στόχους οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Αναφέρομαι στην μετάπτωση των πληροφοριακών συστημάτων σε Cloud περιβάλλον, στην ενοποίηση των τριών εταιρειών σε έναν ενιαίο Διαχειριστή, στην επιλογή των νέων γραφείων όπου οι άνθρωποι, που προηγουμένως εργάζονταν σε διαφορετικές τοποθεσίες, έχουν περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη άνεση. Η Italgas αποτελεί τον ιδανικό τεχνολογικό και βιομηχανικό εταίρο για να υποστηρίξει την Ελλάδα στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και στην επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την απανθρακοποίηση. Η εμπειρία μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των δικτύων, έναν παράγοντα που επιτρέπει την απαλλαγή από τον άνθρακα, έχει ήδη τεθεί στη διάθεση των συναδέλφων μας και θα συμβάλλει ώστε τα δίκτυα διανομής στην Ελλάδα να φιλοξενήσουν σύντομα βιομεθάνιο, πράσινο υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια".

"Η σημερινή παρουσίαση της ENAON και η διαδικασία αναδιοργάνωσης που πραγματοποίησε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες έμπρακτα αποδεικνύουν τη δέσμευση της Italgas στην ελληνική αγορά και συμβάλλουν περαιτέρω στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Ιταλία και η Ελλάδα μπορούν να υπερηφανεύονται για τις ισχυρές διμερείς σχέσεις, οι οποίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται χάρη στη συμβολή εταιρειών, όπως η Italgas που αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτή την αγορά" - δήλωσε ο Ιταλός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Paolo Cuculi, ο οποίος τόνισε τον ρόλο της ιταλικής εταιρείας σε έναν κρίσιμο τομέα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.


O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος παρέστη στην παρουσίαση εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο. Στη φωτογραφία με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Υποδομών Κα Barbara Morgante. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: "Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με επίκεντρο την Ελλάδα μέσω του Ομίλου Italgas -μερικές από τις οποίες παρουσιάστηκαν λεπτομερώς σήμερα- μας βοηθούν να αποκτήσουμε πρόσβαση σε τεχνογνωσία η οποία θα επιτρέψει την αναβάθμιση των ελληνικών Δικτύων Διανομής με τρόπο που θα μπορούσαν σύντομα να υποδεχθούν βιομεθάνιο και άλλα ανανεώσιμα αέρια".


Με τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ENAON ΚΑΙ ΕΣΠΑΒ

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας επωνυμίας, η Enaon υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΕΣΠΑΒ, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραγωγών Βιοαερίου, ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα 48 παραγωγούς βιοαερίου που έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την μετατροπή της μονάδας τους για την παραγωγή βιομεθανίου, το οποίο θα διοχετευθεί στα δίκτυα διανομής.

Το Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη από την κα Barbara Morgante, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Enaon και τον κ. Αλέξανδρο Υφαντή, πρόεδρο του ΕΣΠΑΒ, είναι διάρκειας δύο ετών και επικεντρώνεται στα εξής θέματα: από την ανάπτυξη προτάσεων που αφορούν στο ρυθμιστικό πλαίσιο έως τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για τη σύνδεση των μονάδων με τα δίκτυα και από τον καθορισμό του κόστους για την επέκταση του δικτύου και τη σύνδεση των μονάδων έως την προώθηση της συλλογής βιώσιμης βιομάζας και την αξιοποίηση του υποπροϊόντος ως λίπασμα.

Η συνεργασία μεταξύ της Enaon και του ΕΣΠΑΒ είναι στρατηγικής σημασίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του βιομεθανίου, σύμφωνα με τους στόχους της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. Ως ανανεώσιμο αέριο, το βιομεθάνιο αντιπροσωπεύει μια πηγή ενέργειας που μειώνει την εξάρτηση από ξένες προμήθειες και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια. Συμβάλλει, επίσης, στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, δημιουργώντας θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ENAON
Η επωνυμία Enaon προέρχεται από την ελληνική λέξη αέναος, η οποία όταν συνδέεται με τον τομέα της ενέργειας συμβολίζει την αδιάλειπτη παροχή βιώσιμων λύσεων που μπορούν να εξασφαλίσουν τόσο τις σημερινές ανάγκες όσο και την ευημερία των μελλοντικών γενεών. Απλοποιώντας τη λέξη σε Enaon, η νέα επωνυμία γίνεται ευδιάκριτη, εύχρηστη και με ένα οικουμενικό νόημα.

Επιπλέον, η λέξη "Ena" συμβολίζει την ένωση των 3 προηγούμενων Διαχειριστών Δικτύου Διανομής Αερίου -ΔΕΔΑ, ΕΔΑ Αττικής και ΕΔΑ ΘΕΣΣ- σε μια ενιαία Εταιρεία, ενώ το "on" αντιπροσωπεύει αυτό που τίθεται σε λειτουργία και, ως τέτοιο, εκφράζει τη δέσμευση της Εταιρείας να διατηρεί την ενέργεια σε συνεχή ροή, παρέχοντας αδιάλειπτα φυσικό αέριο και φροντίζοντας να «θωρακίσει» τη χώρα με πρωτοποριακές, έξυπνες και ευέλικτες υποδομές.

ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τα γραφεία της Enaon στην Αθήνα βρίσκονται στο Πολιτεία Business Center:

Τα νέα γραφεία των ελληνικών εταιρειών του Ομίλου δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους που προηγουμένως εργάζονταν σε διαφορετικά γραφεία και τοποθεσίες στην πόλη να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, την ανταλλαγή εμπειριών και δεξιοτήτων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση για τους εργαζόμενους.

Στα νέα γραφεία, που εκτείνονται σε 7 ορόφους, οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ευέλικτους χώρους επιτυγχάνοντας μια αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ των μεμονωμένων δραστηριοτήτων και της ομαδικής εργασίας. Η «αρχιτεκτονική» των νέων γραφείων αποσκοπεί στην εξασφάλιση ενός φωτεινού και ήσυχου εργασιακού περιβάλλοντος, μακριά από πηγές που αποσπούν την προσοχή, καθώς και χώρων κατάλληλα εξοπλισμένων για απομακρυσμένη συνεργασία.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων γραφείων είναι ο πλήρης ανασχεδιασμός των υποδομών Πληροφοριών & Επικοινωνιών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ο ανασχεδιασμός αυτός, που υλοποιήθηκε με σημαντικές βελτιώσεις, είναι εναρμονισμένος με τα αυστηρά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές του Ομίλου, περιορίζοντας αποτελεσματικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνιών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.