ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:37

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Αγίου Δημητρίου

0 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 21:30

Στέλιος Μαμαλάκης: «Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων ικανοποιείται. Δέσμευσή μας ότι η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων θα είναι διαρκής»

Συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Στόχος της σχετικής δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου κατάληψης χώρων στάθμευσης και ο περιορισμός των εστιών μόλυνσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας τα καταγεγραμμένα οχήματα που θα απομακρυνθούν ανέρχονται στα 179.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης με τον Αντιδήμαρχο της Εποπτείας της πόλης, Γεώργιο Ταμπακόπουλο ανταποκρινόμενοι σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων προχώρησαν άμεσα στην υλοποίηση επιχείρησης απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Η έναρξη της επιχείρησης απομάκρυνσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη. Τη δράση συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταμπακόπουλος με τη συνδρομή και των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας. Με αφορμή την έναρξη της επιχείρησης ο κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για την επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της βελτίωση της εικόνας της, αλλά είναι εξόχως σημαντική για την ασφάλεια του δημόσιου χώρου. Παράλληλα επιτυγχάνουμε για τους κατοίκους την απελευθέρωση επιπλέον χώρων στάθμευσης. Η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας θα είναι διαρκής».

Να σημειωθεί ότι η σχετική δράση έχει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον. Η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων αποτρέπει τη ρύπανση από επικίνδυνες ουσίες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών περιορίζοντας την κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας. Βάσει του Π/Δ 116/ 2004 τα οχήματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους θα πρέπει να παραδίδονται σε εγκεκριμένα κέντρα απόσυρσης, τα οποία είναι αρμόδια για την επεξεργασία τους με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι μια υποχρέωση των ιδιοκτητών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι:

• Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.

• Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο.

• Σε περίπτωση που παρέλθει το χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το Νόμο και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωσή του.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.