ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 11:29

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία παρέλαβε ο Δήμος Περιστερίου

0 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 12:25

Πέντε αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία ενσωματώνει στο στόλο των αστικών του λεωφορείων ο  Δήμος Περιστερίου τα οποία παρέλαβε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση. 

Πρόκειται για σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία, που μεταξύ άλλων ενσωματώνουν θύρες USB για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των επιβατών, την ίδια ώρα που η φόρτισή τους θα γίνεται στο αμαξοστάσιο.

Έχουν ικανότητα μεταφοράς 50 ατόμων (22 καθήμενοι), διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμεΑ, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομος διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής. Έχουν διευρυμένο παρμπρίζ, διαθέτουν κάμερα οπισθοπορείας και εσωτερικές κάμερες.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου αποτελεί η αύξηση του επιπέδου συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε τοπικό επίπεδο, η οικονομική ελάφρυνση των δημοτών, η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου ως Οργανισμού μέσα από την μηδενική εκπομπή καυσαερίων αφού τα νέα οχήματα θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συμβατικά, η μείωση των εκπομπών μέσα από προώθηση της χρήσης της δημοτικής συγκοινωνίας σε σχέση με το ΙΧ και βέβαια η μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς τα νέα οχήματα ως καινούργια, συνεπάγονται σημαντικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας και συντήρησής τους σε σχέση με τα υφιστάμενα.

Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στόχος της δημοτικής Αρχής, πέρα από την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, αφού η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων.

Με τα νέα λεωφορεία ο Δήμος Περιστερίου εισέρχεται πλέον σε νέα τροχιά, με σύγχρονα οχήματα με μεγάλη αυτονομία, χωρίς ρύπους και χωρίς θόρυβο.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.