ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 20:07

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ερώτηση Καραμέρου για τη διακοπή των Ελληνικών Ιπποδρομιών - Τι θα γίνει με τις 2000 θέσεις εργασίας;

0 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 12:58

Η ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας 2.000 επαγγελματιών του ελληνικού ιπποδρόμου ήταν το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, ο τομεάρχης Παιδείας, αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και συνυπογράφουν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, σε απόγνωση βρίσκονται οι 2.000 οικογένειες των επαγγελματιών του ελληνικού ιπποδρόμου που ενημερώθηκαν την περασμένη Τρίτη από την παραχωρησιούχο και διαχειρίστρια εταιρεία (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ότι αποφασίστηκε η διακοπή της δραστηριότητας.

Το πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού ιπποδρόμου πηγαίνει πίσω στο 2019 όταν με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ δεν επιλέχθηκε η λύση που θα οδηγούσε στην οικονομική επιβίωση της ιπποδρομικής δραστηριότητας.

Με την απόφαση κλεισίματος της λειτουργίας των ελληνικών ιπποδρομιών 2.000 οικογένειες που απασχολούνται στην ελληνικό Ιππόδρομο θα βρεθούν χωρίς εισόδημα.

Ταυτόχρονα με την οριστική διακοπή των ιπποδρομιών θα ακολουθήσει η επιστροφή στον ΟΔΙΕ του ακινήτου των 1.000 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο σύμφωνα με την καταγγελία της Σύμβασης Μίσθωσης.

Ζήτημα δημιουργείται και σχετικά με το μέλλον των 300 περίπου αλόγων που βρίσκονται στον ιππόδρομο καθώς, χωρίς τη λειτουργία του ιπποδρόμου, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι ιδιοκτήτες τους, που μένουν χωρίς εισόδημα, θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα εκτροφής τους.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να λάβουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Ιπποδρόμου προκειμένου να μην τερματιστεί τόσο άδοξα μία πορεία 100 και πλέον ετών στη χώρα μας, όταν μάλιστα η Πολιτεία έχει μεγάλη ευθύνη για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.