ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:14

ΓΛΥΦΑΔΑ

Επένδυση 40 εκατ. ευρώ για νέο πολυτελές ξενοδοχείο στη Γλυφάδα

0 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 13:39

Μακέτα της πολυτελούς μονάδας που θα ανεγερθεί στο κέντρο της Γλυφάδας. Το ακίνητο, που είχε μείνει επί σχεδόν 15 χρόνια «στα μπετά», βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 27, στη διασταύρωση με την Κ

Εναντι 18 εκατ., η Day Group απέκτησε παλαιό ημιτελές ακίνητο 6.000 τ.μ.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική και η στροφή των μεγάλων επενδύσεων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σε μεγάλα παραθαλάσσια συγκροτήματα, όπως το One & Only της Grivalia Hospitality και το Mandarin Oriental της ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό ή το Four Seasons στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, διευρύνεται τώρα για να περιλάβει και άλλες μικρότερες, πλην όμως σημαντικού ύψους, επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα σε τοποθεσίες όπως το κέντρο της Γλυφάδας.

Κουφάρια της κρίσης μεταμορφώνονται σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Η ζήτηση για υψηλής ποιότητας μονάδες φιλοξενίας αλλά και κατοικίες βαίνει το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη, όπως μαρτυρούν και οι αυξανόμενες τιμές πώλησης των ακινήτων στο ευρύτερο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, κινητοποιώντας κεφάλαια και επιχειρηματικά εγχειρήματα. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που δρομολογείται η πρώτη μεγάλη επένδυση, της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, στην περιοχή του κέντρου της Γλυφάδας. Η επένδυση αφορά τη μετατροπή παλαιού ημιτελούς ακινήτου συνολικής επιφανείας 6.000 τετραγωνικών μέτρων, που είχε μείνει επί σχεδόν 15 χρόνια «στα μπετά», σε πολυτελές ξενοδοχείο δωδεκάμηνης λειτουργίας που θα περιλαμβάνει και branded residences, δηλαδή πολυτελείς επώνυμες κατοικίες, αμφότερα υπό τη διαχείριση μεγάλης διεθνούς εμβληματικής αλυσίδας του κλάδου φιλοξενίας.


Ιδιοκτησίας της Carouzos Real Estate ήταν το συγκεκριμένο ακίνητο και μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας έμεινε στα μπετά... 

Μέσω πλειστηριασμού

Πρόκειται για ακίνητο που βγήκε στον πλειστηριασμό από την Τράπεζα Αττικής το φθινόπωρο και αγοράστηκε τελικά έναντι 18 εκατ. ευρώ από την Day Group, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπλαση, τη μίσθωση και την πώληση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στον αριθμό 27 της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη διασταύρωση με την Κύπρου. H Day Group, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της έργα όπως το οικιστικό project «One South» στη Βούλα, ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη, αλλά και κτίριο γραφείων όπως της Enel στη Ρουμανία την οποία αγόρασε πρόσφατα η ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Παράλληλα, όπως εξηγεί στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής της, Δημήτρης Μουρκάκος, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ξένους οίκους διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων και εξυπηρετούμενων κατοικιών προκειμένου να συνεργαστούν για το συγκεκριμένο project που φέρει την ονομασία «One G».

Η ανάκαμψη

Η Γλυφάδα στο παρελθόν διέθετε αρκετά ξενοδοχεία, τα οποία εξυπηρετούσαν κυρίως πελατεία που αντλούσαν από τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ωστόσο, η παρουσία και της αμερικανικής αεροπορικής βάσης εκεί τις προηγούμενες δεκαετίες δεν επέτρεψε την ανάπτυξη υπερπολυτελών συγκροτημάτων με εξαίρεση τα παραθαλάσσια Αστέρα Βουλιαγμένης και Aστέρια της Γλυφάδας. Μετά το 2001, οπότε το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στα Σπάτα, και ακόμη περισσότερο μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές δεκαετίας του 2010 η πλειονότητα του ξενοδοχειακού δυναμικού της περιοχής απαξιώθηκε. Κάποιες από τις μονάδες αυτές πουλήθηκαν σε ναυτιλιακές εταιρείες, που τις μετέτρεψαν σε γραφεία τους, ενώ άλλες απλώς παράκμασαν. Με την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, που απέκτησε δυναμική το 2013-2014 και συνέχισε να κλιμακώνεται μετά την πανδημία, μεγάλα ξένα αλλά και ελληνικά επενδυτικά σχήματα εντόπισαν ευκαιρίες τόσο για μονάδες φιλοξενίας όσο και για συγκροτήματα κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή. Κάπως έτσι ιδιωτικοποιήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης, σε μια επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 650 εκατ., αλλά και το One & Only στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας, σε μια άλλη επένδυση ύψους 300 εκατ.

Ημιτελή ακίνητα

Τώρα το επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σε μονάδες όπως αυτή που σχεδιάζει να εγκαινιάσει προς τα τέλη του 2025 η Day Group, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και παρωχημένα, ημιτελή ή υπερχρεωμένα ακίνητα που άφησαν στην περιοχή η ελληνική κρίση χρέους και επιχειρηματικές χρεοκοπίες όπως αυτή της Carouzos Real Estate. Σε αυτήν την εταιρεία ανήκε το ακίνητο στη διασταύρωση της Γρηγορίου Λαμπράκη με την Κύπρου, το οποίο πέρασε στον έλεγχο των πιστωτών και αφού βγήκε σε πλειστηριασμό στον οποίον συμμετείχαν αρκετές μεγάλες ελληνικές ΑΕΕΑΠ, φιλοδοξεί τώρα να αποκτήσει αίγλη εξελισσόμενο σε ένα από τα πρώτα υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Γλυφάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.