ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 01:37

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος: "Πόλεμος" Μαμαλάκη - Ανδρούτσου για τις παιδικές χαρές και όχι μόνο

0 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 11:41
Το ότι υπάρχουν στο δήμο μας παιδικές χαρές που δεν είχαν ποτέ ή είχαν κάποτε πιστοποίηση είναι μια τραγική πραγματικότητα και όχι ένα παραμύθι κα Ανδρούτσου - H κυρία Ανδρούτσου δεν μας άφησε ούτε μαντήλι να κλάψουμε!

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρώην Δημάρχου κας Ανδρούτσου και της παράταξής της, σχετικά με την απόφασή της νέας δημοτικής αρχής να προβεί στη σφράγιση 6 παιδικών χαρών που δεν διέθεταν πιστοποιητικό καταλληλόλητας και τις αναφορές της ότι πρόκειται για παραμύθι η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου του Στέλιου Μαμαλάκη απαντά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που ακολουθεί,  με 6 αλήθειες. Επισυνάπτεται δε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ημερομηνία αποστολής στο Δήμο Αγίου Δημητρίου 3-1-24, στο οποίο γίνεται αναφορά περί "ολιγωρίας" του Δήμου στη διαχείριση του ζητήματος της σφράγισης ακατάλληλων παιδικών χαρών.  

Αλήθεια Πρώτη
Η πρώην δήμαρχος κ. Ανδρούτσου και η παράταξή της με την ανακοίνωση τους, και μάλιστα με έγγραφα που δημοσιοποιούν οι ίδιοι, παραδέχθηκαν ξεκάθαρα ότι υπάρχουν στο δήμο μας παιδικές χαρές που δεν είχαν ποτέ ή είχαν κάποτε πιστοποιητικό καταλληλότητας!

Αλήθεια Δεύτερη
Οι δύο (2) από τις έξι (6) παιδικές χαρές με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής λειτουργούσαν για όλη της διάρκεια της θητείας της χωρίς καμία ασφάλεια. Επίσης δύο (2) είχαν κάποτε πιστοποιητικό και για τις άλλες δύο (2) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Αλήθεια Τρίτη
Με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης, η οποία δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος Αγίου Δημητρίου έχει τεθεί σε εποπτεία.

Αλήθεια Τέταρτη
Ορισμένες από τις έξι (6) παιδικές χαρές δε διέθεταν τάπητα ασφαλείας, καθώς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης δημοτικής αρχής επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν στη συνολική χρηματοδότηση του έργου αυτό το υλικό προκειμένου να το εξασφαλίσουν από «ημέτερους».

Αλήθεια Πέμπτη
Η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν είχε καμία ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 σχετικά με μείζονα ζητήματα όπως η μη κατάρτιση προϋπολογισμού, η μη πιστοποίηση παιδικών χαρών, κτλπ. Η κα Ανδρούτσου δεν είχε καν τον πολιτικό πολιτισμό να παραδώσει τα αναγκαία έγγραφα στον νέο δήμαρχο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Αντίθετα, του απέστειλε τα σχετικά έγγραφα με υπηρεσιακά στελέχη!

Αλήθεια έκτη
Η κα Ανδρούτσου δεν μας άφησε ούτε μαντίλι να κλάψουμε. Με ευθύνη της είμαστε χωρίς προϋπολογισμό, καλούμαστε να πληρώσουμε οικονομικές υποχρεώσεις της δικής της θητείας, ενώ ο δήμος δε διαθέτει ούτε είδη πρώτης ανάγκης. Οι πολίτες έχουν κρίση και βλέπουν την κατάσταση που μας παρέδωσε σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, συντήρησης κοινόχρηστων χώρων κτλπ.

Απέναντι στα ψεύδη της προηγούμενης διοίκησης και τις ανακοινώσεις εντυπωσιασμού της, εμείς θα απαντάμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με αλήθειες και με έργα. Παραλάβαμε μια χαοτική κατάσταση και αυτό δυστυχώς δεν είναι παραμύθι είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς το Δήμο Αγίου Δημητρίου Η ανακοίνωση της Μαρίας Ανδρούτσου 

Η κυρία Ανδρούτσου κατηγορεί τον δήμαρχο για «επικοινωνιακό σόου, με το οποίο – όπως λέει – επιχειρεί τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα η κυρία Ανδρούτσου αναφέρει:

«Αφενός οι 26 πλήρως ανακαινισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στις οποίες απολαμβάνουν το ασφαλές παιχνίδι τα παιδιά του Δήμου μας, αφετέρου οι 6 που είναι σε διαδικασία ανανέωσης/πιστοποίησης.

Άραγε τί ανακάλυψαν τα “παπαγαλάκια”; Την κατάσταση με τα στοιχεία των παιδικών χαρών που διαβίβασε η αρμόδια υπηρεσία, ενημερώνοντας για τη διαδικασία, όπου πρέπει να τηρείται ο τύπος, δηλαδή η εμπρόθεσμη ανανέωση των πιστοποιητικών, αλλά και η ουσία, οι συστηματικοί έλεγχοι και επισκευές, είτε με εξωτερικό συνεργάτη, είτε με το τεχνικό συνεργείο.

Η προσωρινή σφράγιση παιδικών χαρών είναι συχνά αναγκαία, και το έχουμε πράξει στο παρελθόν οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο. Άλλοτε μέχρι την ανανέωση των πιστοποιητικών, άλλοτε για να αποτραπεί η έκθεση των παιδιών σε κίνδυνο, όταν έχουν προκληθεί ζημιές και βανδαλισμοί.

Τώρα βέβαια αποκαλύπτεται γιατί με δική του οδηγία ο Δήμαρχος “πάγωσε” τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το 35522/24.11.2023 (!) τεκμηριωμένο αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας για να αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης τον Έλεγχο και την έκδοση πιστοποιητικών ελέγχου των παιδικών χαρών του Δήμου (ΚΑ 30.6117.04).

Απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της “καμμένης γης”».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.