ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:31

ΑΡΘΡΑ

Ας μείνουν στο life style. Τους συμφέρει

Του Δημήτρη Καμπουράκη από το liberal.gr 0 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 10:34

Εγώ αυτή την «οικογενειακή φωτογραφία» των Σπετσών, την έκανα χάζι. Αλήθεια, ρίξτε της μια πιο προσεκτική ματιά, μοιάζουν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι που ένας άσχετος θα πίστευε ότι έχουν μόλις κερδίσει εκλογές και το γλεντάνε. Χαμογελούν όλοι τους τόσο πλατιά και ανεπιτήδευτα που θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για την πιο συμπαγή, την πιο ομογενοποιημένη και στιβαρή ομάδα του πολιτικού μας στερεώματος.

Βλέποντας τους κάποιος άσχετος, είναι αδύνατο να φανταστεί ότι τούτη η ομαδούλα ανθρώπων είναι ό,τι δευτεροκλασάτο απόμεινε ύστερα από μια σειρά συντριπτικές ήττες και μετά από ένα τρελό εσωτερικό κλοτσοσκούφι, που μετέτρεψαν ένα μεγάλο κόμμα σε γκρουπούσκουλο και μια κραταιή ομάδα σε ρεζίλι των σκυλιών. «Μα τότε γιατί χαμογελούν» θα ρωτήσετε. «Παίζουν θέατρο;».

Εν πολλοίς ναι, σας απαντώ. Πρώτα απ’ όλα προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι η συλλογική τους κατρακύλα σταμάτησε και ότι εφεξής θα αρχίσουν να ξανανεβαίνουν. Προσπαθούν να πείσουν εαυτούς ότι αποτελούν τη συνέχεια του πανίσχυρου Σύριζα που κάποτε πήρε την εξουσία, άρα και τώρα τον ίδιο στόχο μπορούν να θέτουν. Δεν θέλουν καν να δουν ότι είναι τρίτοι και ίσως πάνε για τέταρτοι, αφού η ανάσα του Κουτσούμπα ζεσταίνει τον σβέρκο τους.

Τέλος, προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι αυτά που είπαν στις αίθουσες του Σπετσιώτικου εξοχικού ήταν πολύ σημαντικά, πολύ καθοριστικά και πολύ ουσιώδη, σαν να λέμε αυτό-πείθονται ότι κάνουν πια πολιτική. Και δεν έχουν επίγνωση ότι ο Σύριζα σφραγίστηκε πια οριστικά από το Κασσελακικό life style σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Κοντολογίς, είτε θα είναι στην επικαιρότητα ως θέμα μεσημεριανάδικο, είτε θα χαθούν οριστικά από τον πολιτικό αφρό.

Μόνο ως αγόρια και κορίτσια που αλληλοφαγώνονται ή επισκέπτες των γυμναστηρίων ή ως περιπατητές των γραφικών σοκακιών των Σπετσών θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ως πολιτικά στελέχη των οποίων οι πολιτικές θέσεις συζητιούνται και επηρεάζουν, δεν θα ξαναδούν εαυτούς. Έχουν ήδη εκχωρήσει την πολιτική στον Μητσοτάκη, οι ίδιοι μόνο ως celebrities ή βοηθοί του celebrity αρχηγού έχουν μέλλον.

Γι αυτό, ας μην βιάζονται να αφήσουν πίσω τον σημερινό τους εαυτό, για να πάνε σε κάτι πιο πολιτικό. Τέλειωσε για τους Κασσελακικούς Συριζαίους η πολιτική. Ας μείνουν σ’ αυτό που είναι, αν θέλουν να τους δίνει ο κόσμος κάποια σημασία. Αλλιώς θα εξαφανιστούν εντελώς.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.