ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:55

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος: Σφραγίστηκαν 6 παιδικές χαρές που δεν είχαν σήμα καταλληλότητας

0 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 18:58
Στέλιος Μαμαλάκης: «Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των παιδιών. Απαράδεκτη η ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου»

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, έδωσε εντολή για την άμεση σφράγιση έξι (6) παιδικών χαρών του Δήμου, καθώς αυτές δε διαθέτουν πιστοποιητικό και ειδικό σήμα καταλληλότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την ενημέρωση του δημάρχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφό τους αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας. Μάλιστα για τη σχετική ολιγωρία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν εγκαλέσει το δήμο και έχουν ζητήσει επανειλημμένως τη συμμόρφωσή του.

Μετά την εντολή του δημάρχου τη διαδικασία σφράγισης ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κάππος και Εποπτείας Πόλης Γεώργιος Ταμπακόπουλος.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η ασφάλεια των παιδιών αλλά και των συμπολιτών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας. Η ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου δεν είναι απλά απαράδεκτη, αλλά και εγκληματική, καθώς υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η προηγούμενη διοίκηση όφειλε να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών για την λειτουργία τους. Δεσμευόμαστε για την άμεση διασφάλιση της ορθής λειτουργίας τους».

Με εντολή του κ. Μαμαλάκη, υπό το συντονισμό των αρμόδιων Αντιδημάρχων οι υπηρεσίες του Δήμου θα κινηθούν άμεσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στις συγκεκριμένες παιδικές χαρές, προκειμένου αυτές να ανοίξουν ξανά στο κοινό, όταν θα πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας.

Οι παιδικές χαρές που σφραγίζονται καθώς δε διαθέτουν πιστοποιητικό και ειδικό σήμα καταλληλότητας είναι:
1. Αγίου Βασιλείου (ΔΙΑΓΟΡΑ)
2. ΑΜΑΛΙΑΣ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ)
3. ΚΑΡΟΥΤΑΔΩΝ – ΚΑΤΣΙΜΠΑ (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)
4. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ (ΛΕΚΑΝΙΔΗ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)
5. ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ
6. ΟΛΥΜΠΟΥ – ΣΥΡΟΥ – ΠΟΝΤΟΥ- ΛΕΡΟΥ
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.