ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 01:32

ΑΛΙΜΟΣ

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Άλιμο: Ανακαινίσθηκε και έγινε καινούργιο

0 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 11:57

Ολοκαίνουργιο έγινε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου (Ζαππείου Παρθεναγωγείου και Ρόδων), μετά την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε, δαπάνης 230.000 €, που καλύφθηκε σχεδόν στο σύνολό της από την Περιφέρεια Αττικής.

Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σε μια πόλη είναι πολύ σημαντικό, γιατί εκεί τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.Το Πάρκο του Δήμου Αλίμου λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, αλλά είχε επέλθει φθορά στην ποιότητα της ασφάλτου, καθώς και στον εξοπλισμό (πινακίδες, καθιστικά κ.λπ.) Επιπρόσθετα, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούσαν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του Πάρκου και διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης στην οδό Ρόδων με χτενιστό σκυρόδεμα. Επί της οδού Ρόδων διαμορφώθηκε στο υφιστάμενο πλάτος του πεζοδρομίου όδευση τυφλών με ράμπες στις διασταυρώσεις, ώστε το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ εντός και στα πέριξ πεζοδρόμια. Ο παράπλευρος δρόμος της οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου μετατράπηκε σε πεζόδρομο. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας ηλεκτρικών παιδικών οχημάτων.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.