ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 11:37

ΕΛΛΑΔΑ

Κυρίζογλου - ΚΕΔΕ: Διεκδικούμε τη θετική ψήφο όλων των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης

0 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 18:13

Διεκδικούμε τη θετική ψήφο όλων των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, για να πάμε τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο εκλογής των οργάνων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Μετά τη μεγάλη αλλαγή που σηματοδότησε η εκλογή των νέων αιρετών διοικήσεων στους Δήμους όλης της χώρας με το νέο εκλογικό σύστημα, που διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα μας, έχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε από το Κεντρικό Κράτος να γίνει επιτέλους πράξη μια πραγματική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και του Κράτους.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη αυτή, αφού σήμερα οι Δήμοι μας είναι πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί, σε σχέση με το παρελθόν.

Την ώρα που κάποιοι από τους συναδέλφους μας μιλούν για παρακμιακή πορεία της Αυτοδιοίκησης, ρίχνοντας ουσιαστικά “μύλο στο νερό” όσων αμφισβητούν τις μεγάλες δυνατότητες του θεσμού μας και των αιρετών εκπροσώπων του, εμείς προχωράμε μπροστά και διεκδικούμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Για τους Δήμους και τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, και όχι για να εξυπηρετήσουμε προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Την ικανότητά μας άλλωστε την αποδείξαμε τα προηγούμενα χρόνια από τον τρόπο που διαχειρισθήκαμε την πανδημία, κρατώντας τους Δήμους μας ανοικτούς και τις τοπικές μας κοινωνίες όρθιες. Από τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά τον ψηφιακό μας εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες. Από τα έργα που ήδη εκτελούνται σε όλη τη χώρα, από τα περισσότερα χρήματα που διεκδικήσαμε κι έχουμε σήμερα ως Δήμοι στη διάθεσή μας, μέσα από τη σταδιακή αύξηση των πόρων που εισπράττουμε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ( ΚΑΠ), αλλά και από χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το “Α. Τρίτσης”, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ. Δίνοντας διαρκώς το παρόν στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, φυσικών καταστροφών, πλημμυρών και πυρκαγιών, στο πλευρό των δήμων και των πολιτών που δοκιμάζονταν, στο πεδίο , κι όχι από την άνεση και την ασφάλεια ενός γραφείου. Αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλους τους Δήμους, ανεξαρτήτως μεγέθους, στηρίζοντας με πολιτικές και επιπλέον πόρους τους μικρούς δήμους , ορεινούς και νησιωτικούς.

Είμαστε εδ , στην πρώτη γραμμή, για να κάνουμε πράξη ακόμη περισσότερα, γιατί ακόμη απομένουν να γίνουν πολλά. Χρειάζεται να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο οδικό χάρτη για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Αφενός, για να αξιοποιήσουμε προς όφελος των πόλεων και των συμπολιτών μας τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργούν οι τεχνολογικές εξελίξεις και η τεχνητή νοημοσύνη. Αφετέρου, για να έχουμε ισχυρό ρόλο στη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων που μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, όπως οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, τα ανοικτά κοινωνικά ζητήματα (ασφάλεια, στέγαση, φτώχεια), η ενεργειακή αυτάρκεια, η θεσμική αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού και του αιρετού πολιτικού προσωπικού .

Στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουμε και πάλι τη στήριξή σας, για να κάνουμε επιτέλους πράξη το μεγάλο μας στόχο, να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η συνταγματική επιταγή για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης. Με διάθεση συνεργασίας, επιδιώκοντας συναινέσεις αλλά και μη διστάζοντας να συγκρουστούμε με όσους προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν τα λογικά μας επιχειρήματα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Εμείς μπορούμε, γιατί γνωρίζουμε. Με έργα κι όχι με λόγια. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία. Με γνώμονα το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης. Με ισχυρή παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Αυτοδιοικητική μας Παράταξη ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ με το πρόγραμμά της αλλά και με μια δυνατή κι αντιπροσωπευτική ομάδα υποψηφίων, με έμπειρα αλλά και νέα στελέχη, από όλη την Ελλάδα, θα ζητήσει ξανά τη στήριξη της μεγάλης αυτοδιοικητικής οικογένειας, πάνω από κόμματα και χρώματα, ώστε να πάμε όλοι μαζί την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές μας κοινωνίες, ακόμη πιο ψηλά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.