ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:06

ΑΛΙΜΟΣ

Ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου ο Στέφανος Διαμαντής

1 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 22:37

Με 21 ψήφους υπέρ και 8 λευκές ο Στέφανος Διαμαντής θα είναι και πάλι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη στο πρόσωπό του για μία ακόμα φορά και την επιτυχημένη πορεία του κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία. 

Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας, διατυπώνοντας ενστάσεις για το γεγονός ότι στο πρόσωπό του δεν σηματοδοτείται μια νέα αρχή (Σιμητροπούλου) και ότι η προηγούμενη θητεία του προέδρου δεν κρίνεται ικανοποιητική (Γιούργας).  

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε: "είναι αντιληπτό ότι ενώ θέλετε συναίνεση ξεκινάτε χωρίς συναίνεση, άρα στην πράξη δεν δίνεται συναίνεση, την ευαγγελίζεστε και τη ζητάτε όμως. Πραγματικά αυτό ενέχει μια αντιφατικότητα, αλλά είναι κάτι που κρίνεται από τον κόσμο". 

"Αυτή η πολιτική δυσπιστία στο πρόσωπο του υποδεικνυόμενου από την πλειοψηφία, βάζει έμμεσα και σε κρίση το δικαίωμα της πλειοψηφίας να υποδεικνύει τον πρόεδρο".

"Εν πάσει περιπτώσει, εμείς με αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται, η ψήφος μας θα είναι λευκή σε όλη τη διαδικασία. Εάν χρειαστεί ο κ. Διαμαντής θα δώσει θετική ψήφο σε ότι προτείνουν οι άλλες παρατάξεις γιατί εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο, να λειτουργήσει, και ο τόπος να πάει μπροστά". 

Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε και ψηφίστηκε μετά την τρίτη ψηφοφορία με 7 ψήφους υπέρ και 22 λευκά η Μαρία Ανανανιάδου - Παγουρτζή από την πράταξη της Αναστασίας Σιμητροπούλου. 

Για τη θέση του Γραμματέα προτάθηκε από την παράταξη "Εμείς για τον Άλιμο" ο Γιάννης Ορφανός και ψηφίστηκε μετά την τρίτη ψηφοφορία με 7 υπέρ και 22 λευκά. 

Αλεξόπουλος: Ολίγον τι "πυροτεχνήματα" οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης

Στη διαδικασία προήδρευσε ο Νίκος Αλεξόπουλος ο οποίος αφού ολοκληρώθηκε η εκλογή του προεδρείου ευχήθηκε σε όλους να είναι "σιδηροκέφαλοι" και είπε ειδικώς για τον Στέφανο Διαμαντή: 

" Ο συνάδελφος Στέφανος Διαμαντής καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου απέδειξε εμπράκτως, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε όλους, ότι είναι πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου, ότι έχει τα εχέγγυα της δημοκρατικότητας και τα προσόντα τα προσωπικά, τα πολιτικά και ηθικά για να ανταποκριθεί στον ύψιστο αυτό ρόλο, για να ασκήσει τα καθήκοντά του. 

Ο Στέφανος Διαμαντής, από μια σύντομη αναδρομή που έκανα διαπίστωσα ότι θα είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος στα χρονικά του Αλίμου, μετά και τη λήξη της τρέχουσας θητείας. Επομένως κι αυτό έχει τη σημασία του κόντρα στις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες θα μου επιτρέψετε να πω πως ήταν και... ολίγον τι, πυροτεχνήματα για το...  καλωσόρισμα του καινούργιου χρόνου". 

Διαμαντής: Θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων  

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε: "Δηλώνω εξ αρχής ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων, παρ' όλο που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν επέδειξαν τον πολιτικό πολιτισμό, ως όφειλαν. 

Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμητική πρόταση να είμαι και πάλι πρόεδρος του  Δ. Σ. Υπόσχομαι ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Δ.Σ. 

Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους που με στήριξαν με την ψήφο τους αλλά πιστεύω πως θα έχουμε γόνιμες συνεδριάσεις και με τους δ.σ. που δεν με στήριξαν". 

Τέλος ο Στέφανος Διαμαντής αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Δήμος Αλίμου είναι από τους λίγους δήμους που μεταδίδουν ζωντανά όλες τις συνεδριάσεις και μπορεί να τις παρακολουθεί όποιος θέλει και πως υπάρχουν ανηρτημένα όλα τα βίντεο των δημοτικών συνεδριάσεων. 

"Αυτό" είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, "είναι επίτευγμα αυτού του προέδρου που αμφισβήτησαν προηγουμένως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης".  

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής. 

Εξελέγησαν: 

Από την παράταξη "Αγαπώ τον Άλιμο": 

Τακτικά μέλη 
Μαρία Ξένου 
Νικόλαος Αλβανός 
Θεοδώρα Σύρμα 
Νικόλαος Αλεξόπουλος 


Αναπληρωματικά μέλη
Γιάννης Βέργης 
Μαρία Μαρκαντωνάκη 
Ευάγγελος Ευαγγελίου 
Δημήτρης Βρεττός  


Για τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης ισοψήφισαν η Αναστασία Σιμητροπούλου με τον Θωμά Γιούργα και μετά από κλήρωση, κληρώθηκε πρώτη η κ. Σιμητροπούλου, δεύτερος ο Θωμάς Γιούργας και αναπληρωματικοί η Μαρία Ανανιάδου - Παγουρτζή και η κ. Κορομπίλη

Παρών ο πρώην δήμαρχος Θάνος Ορφανός 

Με νέα ιδιότητα παρέστη στο ειδικό συμβούλιο του Αλίμου ο πρώην Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, αυτή του Περιφερειακού Συμβούλου. 

Ο Θάνος Ορφανός εξελέγη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και υποσχέθηκε πως θα είναι διαθέσιμος σε οτιδήποτε χρειαστεί ο δήμος τον οποίο υπηρέτησε επί 30 χρόνια απ' όλες τις θέσεις, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου έως τη θέση του δημάρχου. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Αλιμιωτης 10.01.24
ΑΞΙΟΣ !!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.