ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:44

ΒΟΥΛΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

1 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 13:18

Από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι επίτιμος δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Η τελετή ανακήρυξης και παράλληλα απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την υπ’ αρ. 553/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του και ελάχιστη αναγνώριση της ισχυρής προσωπικότητας του και της συμβολής του στην διασφάλιση της Εθνικής Κυριαρχίας και της ευημερίας της χώρας μας καθώς και για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο χάρις στην διαρκή ετοιμότητα και τον συντονισμό που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσεις και καταστροφές συνέπεια της κλιματικής κρίσης που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, αλλά και μεμονωμένα περιστατικά,  με άμεση επέμβαση σε έκτακτες περιπτώσεις από απομακρυσμένες περιοχές και υπό δύσκολες συνθήκες. Στην εκδήλωση παρέστησαν από τη στρατιωτική ηγεσία ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Από το Λιμενικό Σώμα ο  Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, και ο Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστρατήγου Γεωργίου Πουρναρά.Παρόντες επίσης ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού Αντώνιος, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ.  Στέλιος Πέτσας, η Έρση Κόκκοτα που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκο Ανδρουλάκη, η  Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κωνσταντέλλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατου (ΝΙΜΤΣ) κ. Δημήτριος Χατσίκας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πως τιμούν έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν ηγέτη, έναν καλό Έλληνα! Ξεχωριστός, άριστος ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήλθε να δικαιώσει τον ρόλο του, ως Στρατιωτικού Ηγέτη - καινοτόμου - μεταρρυθμιστή - υπερασπιστή του δίκιου."Με τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στην ηγεσία τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας μας αντεπεξήλθαν άριστα στην αντιμετώπιση τους, δεν πέρασε ούτε μία νύχτα που δεν κοιμηθήκαμε όλοι ήσυχοι με την ασφάλεια που μας παρείχε η αποφασιστικότητα του, η πυγμή του και η δυναμική που ενέπνεε" τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανάμεσα και σε άλλα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο οποίο περιλαμβάνονται απονομές μεταλλίων από την Πατρίδα αλλά και διεθνείς διακρίσεις που δικαιώνουν τη φήμη που τον ακολουθεί, αυτή του γεννημένου ηγέτη και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κοσμούν τον χαρακτήρα του. 

"Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν καλό ηγέτη", είπε. "Δυνατός, ευγενής, τολμηρός, περήφανος, καλλιεργημένος με υψηλή κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση και δεινός ρήτορας. Με αυτά τα προσόντα κατέκτησε και την κορυφή της στρατιωτικής Ηγεσίας. Έχει όραμα, καθαρή ψυχή και αγάπη για την Πατρίδα. Δίδαξε και ενέπνευσε με τη στάση του όλους όσους "όρισαν στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες"
Απέδειξε πως η καλή διοίκηση, δεν εξαρτάται μόνο από τους κανονισμούς αλλά κυρίως από τις αρετές αυτών που διοικούν.

Σε όλες τις θέσεις ευθύνης που πέρασε άφησε το αποτύπωμά του και με καινοτόμες δράσεις έφερε πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κοινωνία, δημιουργώντας κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες.Η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη χάρη στη διαρκή ετοιμότητα που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπό την ηγεσία του, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τόσο οι κρίσεις και καταστροφές συνεπεία της κλιματικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, όσο και έκτακτα περιστατικά σε δύσκολες περιπτώσεις κάνοντας πράξη την έννοια της Πολιτικής προστασίας στη Χώρα μας. 

Η αλληλεπίδραση του Δήμου μας με τη σκληρή στρατιωτική ισχύ της χώρας μας αντανακλά μια στενή σχέση, καθώς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας φιλοξενούνται δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αυτή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και η 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η βαθιά αφοσίωση και ο σεβασμός μας προς αυτούς, εκφράζεται μέσα από την επίμονη στήριξή μας προς τις ανάγκες τους, καθώς και με τη μεγάλου συμβολισμού για την πόλη μας μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων στην 190η επέτειο από την ίδρυση της σχολής. Αυτή η τελετή αποτέλεσε έκφραση υπερηφάνειας για εμάς, επιβραβεύοντας παράλληλα τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για το σημαντικό έργο που επιτελεί.Επιπλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η οικογένειά μου, δηλαδή η οικογένεια του αγαπημένου μου πατέρα, Αντιστράτηγου Δημήτριου Κωνσταντέλλου, συνέβαλε σημαντικά στην ανακατασκευή της πλατείας εμπρόσθεν του Συντάγματος και των διδακτηρίων εντός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα μας.

Ο Στρατηγός Κώστας Φλώρος, ο μακροβιότερος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από σύστασης του θεσμού, στον απόηχο τη θητείας του αφήνει το στράτευμα ισχυρότερο, καλύτερα εξοπλισμένο, καλύτερα καταρτισμένο και με υψηλό φρόνιμα" είπε καταλήγοντας ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην εξέχουσα τιμή της ανακήρυξής του ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης, επισημαίνοντας ότι αυτή αφιερώνεται πρωτίστως και κυρίως στο προσωπικό των ΕΔ, το οποίο με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προασπίζει τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προκλήσεις ασφαλείας που ανέκυψαν, τις οποίες οι ΕΔ αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία διασφαλίζοντας στην πράξη την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της Χώρας, τονίζοντας επίσης την ριζική αναβάθμιση της λειτουργίας των ΕΔ σε όλα τα επίπεδα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κοινωνικό έργο των ΕΔ, το οποίο τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης των συμπολιτών μας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης, εξαίροντας τόσο την πολυετή προσφορά του στην τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και την συνδρομή του στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με τα έργα ανακαίνισης και ανακατασκευής των υποδομών της καθώς και της ανάπλασης των εξωτερικών της χώρων.Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι ΕΔ αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, αποτίοντας παράλληλα τον προσήκοντα φόρο τιμής στους Πεσόντες Ήρωες της Πατρίδος μας, προς τιμήν των οποίων εγκαινιάσθηκε προσφάτως το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».

Να σημειωθεί πως εκ μέρους και των δύο πλευρών ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.  

Με το πέρας της τελετής, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της σοπράνο κ. Αναστασίας Ζαννή.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Βαριώτης 23.12.23
Μπράβο στον Δήμαρχο γιατί ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.