ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 11:36

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο - Κονδύλης: Αγκαλιά σε όσους αγαπάνε τον Άλιμο

Ρεπορτάζ: Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: " V" 6 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 20:50

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ορκίστηκε για τρίτη συνεχή θητεία ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συνθέσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η τελετή ορκομωσίας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της πόλης "Κάρολος Κουν" την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, των πρώην δημάρχων Αλίμου, Βασίλη - Γαβριήλ Ξένου, Αργύρη Αργυρίου, Κων/νου Μαντζουράνη και Αλέξ. Αλούκου, του δημοτικού συμβούλου, π. Αντιδημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιώργου Ασημακόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, εκπροσώπους διαφόρων φορέων της πολιτείας, συλλόγων κ.α.Αφού έδωσαν τον όρκο τους οι εκλεγέντες όλων των παρατάξεων, με πρώτο τον Δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκομωσίας, ο Δήμαρχος ιδιαίτερα συγκινημένος και με το χέρι στην καρδιά, ευχαρίστησε τον κόσμο, ο οποίος είχε κατακλύσει κυριολεκτικά όλους τους χώρους, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, ενώ ακουγόταν από παντού, "Άξιος, άξιος, άξιος".Αγκαλιά σε όσους αγαπάνε τον Άλιμο

Αυτό είπε σε μία αποστροφή του λόγου του κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Ανδρέας Κονδύλης, που λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε στο εύρος της νίκης του συνδυασμού του, η οποία ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στα χρονικά του τόπου, κι έτσι η ευθύνη είναι ανάλογη.  Συνέχισε δε, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: "Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουμε μία πόλη που θα είναι πρότυπο, μία πόλη πράσινη, έξυπνη, με ποιότητα και σεβασμό στον πολίτη κάθε μέρα και όχι μόνο κοιτώντας το σήμερα, γιατί μας ενδιαφέρει και το αύριο. Το αύριο που είναι το μέλλον των παιδιών μας.Θα αγκαλιάζουμε όποιον αγαπάει τον Άλιμο και θα φρενάρουμε όποιον επιβουλεύεται την πόλη μας, είτε αυτά λέγονται επιχειρηματικά συμφέροντα της παραλίας, είτε αυτά είναι συμφέροντα κατασκευαστών και εργολάβων που ΔΕΝ σέβονται το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία γενικότερα. Σε όλους αυτούς θα είμαστε απέναντί τους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όσο δικτυωμένοι κι αν είναι. Και αυτό γιατί, με αυτό το τόσο μεγάλο ποσοστό που μας έδωσε ο λαός του Αλίμου στις τελευταίες εκλογές, μας έδωσε ταυτόχρονα και την εντολή ρήξης με τα κατεστημένα συμφέροντα που προσπαθούν να κρατήσουν τον τόπο μας και την κοινωνία πίσω, με τις κακές τους νοοτροπίες και δεν τον αφήνουν να πάει μπροστά".

Συμπόρευση και σύμπνοια όλων

Αυτό ζήτησε από τους συμπολίτες και συνδημότες του ο Ανδρέας Κονδύλης, όταν είπε πως, για να προοδεύσει ένας τόπος, δεν φτάνει μόνο ο ζήλος και το μεράκι του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά χρειάζεται απαραίτητα και η συμπαράσταση του κόσμου, ενόψει βέβαια και του 2027, που τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Αλίμου.Πάνω σε αυτό, είπε συγκεκριμένα: " Το 2027 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του δήμου Αλίμου στην νεότερη ιστορία του. Η κοινότητα Καλαμακίου ιδρύθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1927.

Τη χρονιά αυτή λοιπόν, το 2027, θέλουμε όχι απλώς να γιοράσουμε τα 100 χρόνια ιδρύσεως, αλλά να βρει η ιστορία την πόλη μας στο καλύτερο σημείο της νεότερης ιστορίας της και για αυτό θα εργαστούμε σκληρά, με όλες μας τις δυνάμεις. Στην καθημερινή μας αυτή προσπάθεια, στην διαρκή αυτή μάχη που θα δίνουμε, θέλουμε και σας ζητάμε να συνεχίσετε να είστε κοντά μας, γιατί ένας δήμαρχος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα εάν δεν έχει την συμμετοχή, την στήριξη και την ενεργό παρουσία των πολιτών.Όπως, άλλωστε, και ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει την αποδοχή, την συμπόρευση, τη σύμπνοια και την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας".

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε για μία ακόμη φορά, την ανάγκη να προχωρούν όλες και όλοι μαζί, προκειμένου να πηγαίνει μπροστά η πόλη τους, ο Άλιμος, στα χρόνια που ακολουθούν και να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο όμορφος."Θέλουμε μία πολύ όμορφη πόλη, με όμορφους ανθρώπους, όπως μας αξίζει, όπως σας αξίζει και όπως δικαιούμαστε, εξάλλου, μα και όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στην νέα γενιά. Σας ευχαριστώ πολύ, να έχουμε μία καλή δημοτική περίοδο, καλές γιορτές με υγεία και ειρήνη".

Να σημειώσουμε πως, στην αρχή, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους πρώην δημάρχους για τα όσα έκαναν για τον τόπο, και τους διαβεβαίωσε ότι θα βάλουν και οι νέοι τα δυνατά τους για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία και για να καμαρώνουν όλοι.

Ευχαρίστησε, επίσης, και τους συναδέλφους τους αιρετούς που συνεργάστηκαν με την Δημοτική Αρχή και δεν θα βρίσκοντα μαζί στο νέο δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τους πολίτες που πήγαν και ψήφισαν, και ανεξάρτητα ποιούς ψήφισαν, γιατί σημασία έχει η συμμετοχή, επειδή αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την κοινωνία και την Δημοκρατία.


Τρεις πρώην Δήμαρχοι Αλίμου παρόντες στην ορκομωσία. Από αριστερά, δεύτερος, ο Αργύρης Αργυρίου, Βασίλης Ξένος και Αλέκος Αλούκος. 


Ορκίζονται με πολιτικό όρκο, από αριστερά, Ελένη Μπελιά, Λιάνα Κορομπίλη, Θωμάς Γιούργας και Στέφανος Διαμαντής. 


Ο νυν πρόεδρος Δ.Σ. και επανεκλεγείς, Στέφανος Διαμαντής 
Από αριστερά. Κώστας Δημάκης, Γιώργος Μακαριγάκης, Γιάννης Βέργης, Νίκος Αλεξόπουλος και Γιώργος Ασημακόπουλος. 


Από αριστερά. Γιώργος Μακαριγάκης, Γιάννης Βέργης, Νίκος Αλεξόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Νίκος Αλβανός και Μαρία Ξένου. 

Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
Ανθοπώλης 23.12.23
Αν και δημοκρατικό, μέγα λάθος του π. δημάρχου Θ.Ορφανού. Εδώ πάει γάντι το γνωστό "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι ..."
Απάντηση
Θανάσης Παλαιός Άλιμος 23.12.23
Ε, όχι και όλοι οι πρ. δήμαρχοι, ο Ορφανός απουσίαζε.πως να πήγαινε όταν πήγε και έβαλε τον γιό του υποψήφιο με αντίπαλο του Κονδύλη.....
Απάντηση
Άνω Καλαμάκι 23.12.23
Άξιος, Πανάξιος. Η παρουσία όλων των προηγούμενων δημάρχων στην ορκομωσία του, δείχνει τον σεβασμό όλων στο πρόσωπό του, αναγνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και το δημιουργικό του έργο.
Απάντηση
Κατερίνα Αλιμιώτισσα 23.12.23
Με το 70% τους πήρε παραμάζωμα!!
Απάντηση
Διονύσης Κ. 23.12.23
Ο δήμαρχος αυτός απέδειξε ότι όταν ονόμασε τον συνδυασμό του, Αγαπώ τον Άλιμο, το πίστευε και είδε ο κόσμος το έκανε και συνεχίζει να το κάνει πράξη.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 23.12.23
Ανδρέας Κονδύλης, ο πρώτος και καλύτερος από όσους πέρασαν από τον Άλιμο. Τον ψηφίσαμε οικογενειακώς ( 8 σταυροί).
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.