ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:06

ΑΛΙΜΟΣ

Πρόστιμα για προεκλογικές αφίσες σε παρατάξεις στον Άλιμο

0 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 13:11

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 14.12.2023, το 26ο θέμα της Η.Δ. αφορούσε την επιβολή προστίμου για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση σε εκπροσώπους των παρατάξεων που συμμετείχαν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο 2023.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε το σώμα για τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των παρατάξεων σχετικά με το ζήτημα αυτό στη διαπαραταξιακή πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα για τον αριθμό των υπαιθρίων προεκλογικών διαφημίσεων που μπορούσε να τοποθετήσει ο κάθε συνδυασμός σε διάφορα σημεία της πόλης, η οποία συμφωνία, άλλωστε, είχε εγκριθεί και με ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, η παράταξή τους "Αγαπώ τον Άλιμο", τήρησε τους όρους της συμφωνίας αυτής, σε αντίθεση με αντίπαλους συνδυασμούς, οι οποίοι τοποθέτησαν περισσότερες από όσες έπρεπε, μη σεβόμενοι και το περιβάλλον πέραν των άλλων.

Για την ακρίβεια, ανέφερε: " Εμείς σεβαστήκαμε την συμφωνία που είχαμε κάνει που ήταν και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με τον Νόμο, γενικότερα. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι άλλοι δεν τον σεβάστηκαν και γι αυτό πρέπει να επιβληθούν τα πρόστιμα στους εκπροσώπους τους, ανάλογα με τις υπερβάσεις που έχουν κάνει. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως, είναι ζήτημα που αφορά τον Νόμο, καθώς και θέμα πολιτικής και ηθικής συμφωνίας. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο οικολόγοι και να σεβόμαστε το περιβάλλον, γιατί δεν μπορούν να μας κουνάνε και το δάχτυλο κατά το δοκούν οι παρανομούντες".

Μετά την σύντομη αυτή τοποθέτησή του, εισηγήθηκε να επιβληθεί πρόστιμο 1.500  ευρω για κάθε μία, επιπλέον των συμφωνηθεισών, προεκλογική αφίσα που είχε τοποθετηθεί.

Όμως, εκτός από αυτό, όπως ανέφερε ιδιαίτερα προβληματισμένος έως και ενοχλημένος, καθώς φάνηκε, είναι το γεγονός ότι, πλην της κας Κορομπίλη που ήταν παρούσα και συμμετείχε ενεργά στην συνεδρίαση, όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας απουσίαζαν καθ' όλη την διάρκεια των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό δε, που σχολίασε και μάλιστα με χαρακτηριστικό τρόπο, ήταν η επιστολή της Αναστασίας Σημιτροπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού "ΑΛΙΜΟΣ για όλους", με την οποία ζητούσε να μην επιβληθούν τα πρόστιμα, για τις επιπλέον, παράνομες δηλαδή, αφίσες που είχε τοποθετήσει προεκλογικά.

Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, λέγοντας πως, η απούσα δημοτική σύμβουλος που ήταν και υποψήφια δήμαρχος, μπήκε στο κόπο να στείλει την επιστολή αυτή ζητώντας να μην έχει τις προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις, όμως, μόνο για το συγκεκριμένο αυτό θέμα έδειξε ενδιαφέρον, ενώ για τα τόσα άλλα, μεταξύ αυτών και κάποια πολύ σοβαρά, θέματα που ήταν προς συζήτηση, και έγκριση, στην Η.Δ. δεν ανέφερε τίποτε.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.