ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:47

ΑΛΙΜΟΣ

Δήμος Αλίμου: Καμμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2024

0 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 20:42

Παρά τις αλλεπάλληλες οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις ο δήμος Αλίμου παγώνει για μία ακόμα χρονιά, το 2024, τα δημοτικά του τέλη. Ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης εισηγήθηκε να μην γίνει καμία αύξηση, κάτι εξάλλου που είχε αναγγείλει - και υποσχεθεί - προεκλογικά.

Στην τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα, είπε πως, η δημοτική αρχή τηρεί αυτό που είχε υποσχεθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, την ώρα που πάρα πολλοί δήμοι στην Αττική αλλά και στην Ελλάδα αυξάνουν τα δημοτικά τους τέλη κατά 8, 10 και 12%.

" Όχι σε αυξήσεις", τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός της ότι τα δημοτικά μας τέλη παραμένουν σταθερά και αμετάβλητα από το 2001,  η πόλη είναι πιο καθαρή, το πράσινο είναι περισσότερο, όπως και πολλά άλλα, έστω κι αν έχει υπάρξει αύξηση στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά και σε άλλα λειτουργικά έξοδα.

"Προσπάθειά μας, είναι να παρέχουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με τα ίδια Δ.Τ. χωρίς να τους επιβαρύνουμε περισσότερο και ταυτόχρονα να ξοφλάμε δάνεια προηγουμένων εποχών", συμπλήρωσε, ενώ τους προέτρεψε να τηρούν τους κανόνες της ανακύκλωσης για κάθε είδος ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας τους μπλέ, πράσινους και καφέ κάδους, γιατί έτσι ο Δήμος θα έχει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος, το οποίο επιστρέφει στην κοινωνία.

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Δώρα Σύρμα, είπε ότι, με τα ίδια χρήματα, αναλογικά, σε δραχμές το 2001, σήμερα έχουν καλύτερα αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον οδοφωτισμό και την καθαριότητα της πόλης.

Ως η πλέον αρμόδια, υπερθεμάτισε στα όσα είχε πει ο Δήμαρχος νωρίτερα και ζήτησε από τους δημότες να μην ακούνε κάποιους "κύκλους", οι οποίοι διαδίδουν διάφορα κακόβουλα σχόλια και ανακριβείς φήμες, οι οποίοι "κύκλοι, καλό είναι να σταματήσουν να τα κυκλοφορούν αυτά, γιατί κάνουν μόνο κακό και δεν προσφέρουν τίποτε το χρήσιμο και επικοδομητικό, γενικότερα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.