ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:22

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ελλάδα η Ευρωπαία Συντονίστρια κατά του τράφικινγκ

0 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 13:10

Φως στο πιο σκοτεινό και αόρατο έγκλημα με ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, προσπάθησαν να ρίξουν όσοι συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας της Συντονίστριας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, κας Diane Schmitt.

Με σκοπό την αποτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τις νέες προκλήσεις και την ενίσχυση της συνεργασίας, την κ. Schmitt υποδέχθηκαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη και ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, κ. Ηρακλής Μοσκώφ.Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Δικαστικό Σώμα, το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την ομάδα διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στο ΕΚΚΑ, το Τμήμα Ανάλυσης και Αντιμετώπισης Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Europol, τον FRONTEX και τον ΕΟΔΥ.

Η επίσκεψη της Ευρωπαίας Συντονίστριας ξεκίνησε στο κοινοβούλιο με την ενημέρωση της Υπο-Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με πρόεδρο την βουλευτή κα Μαρία Αντωνίου από τη Νέα Δημοκρατία και αντιπρόεδρο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Έλενα Ακρίτα. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν το ισχύον πλαίσιο προστασίας των θυμάτων, η δρομολογημένη αναθεώρηση της Οδηγίας 2011/36 και η ανάγκη διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και ανάληψης κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Schmitt ξεναγήθηκε επίσης στα γραφεία του Urban Safe Space της οργάνωσης «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», εταίρου του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Μηχανισμού στο πεδίο, μεταξύ των οποίων η δράση street-work, το info desk και το πρόγραμμα «Protection For all Minors».

Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έμφαση δόθηκε στις διαφορετικές τυπολογίες του τράφικινγκ, καθώς και στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.