ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:26

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Στηρίζουμε το μπαζάρ της Στέγης Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος"

0 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:13

Η Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος" που εδρεύει στην οδό Μεσολογγίου 21 στο Παλαιό Φάληρο, οργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στις 15-16 και 17 Δεκεμβρίου και σας καλεί να το στηρίξετε. 

Το μπαζάρ θα γίνει στην έδρα της Στέγης, Μεσολογγίου 21, για τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω και θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Η παρουσία όλων θα τους δώσει πολύ μεγάλη χαρά. 

Λίγα λόγια από το Δ.Σ. για τους σκοπούς, τη λειτουργία και τα προβλήματα της Στέγης Θηλέων 

 Η Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» είναι Ν.Π.Ι.Δ, το οποίο εποπτεύεται από την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα. Φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6 εως 18 ετών και σκοπός της είναι η παροχή φροντίδας και φιλοξενίας, η προστασία, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, ψυχοσυναισθηματική στήριξη και κοινωνική αποκατάσταση κοριτσιών κακοποιημένων, παραμελημένων και γενικότερα προερχόμενων από οικογένειες με διάφορα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και ταυτόχρονη αδυναμία παροχής ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης για τα ανήλικα μέλη αυτών.

Οι αιτήσεις για στέγαση ανήλικων αυξάνονται συνεχώς και ολοένα περισσότερα παιδιά μας χρειάζονται. Για εμάς, μείζονος σημασίας αποτελεί η οικονομική ενίσχυση της Στέγης, καθώς οι ανάγκες καθίστανται συνεχώς αυξανόμενες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει τόσο ισχνή κρατική επιχορήγηση, που πρακτικά καθίσταται ανεπαρκής, ακόμη και για τις βασικές ανάγκες της Στέγης. Τέλος, δεν λαμβάνεται κανενός είδους στήριξη από οποιουδήποτε είδους δομή που εμπεριέχεται στο φάσμα της εκκλησίας.

Στηριζόμαστε στις εξώστρεφες δράσεις μας, στις δωρεές μεμονομένων πολιτών, καθώς και στον καθένα που δύναται να συνδράμει οικονομικά, ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοριτσίων μας. Οι καθημερινές ανάγκες όχι μόνο των κοριτσιών, αλλά και της ίδιας της Στέγης, σε επίπεδο υποδομών, μας ασκούν έντονη οικονομική πίεση, που με μεγάλες προσπάθειες έχουμε καταφέρει να καλύψουμε έως σήμερα.

Μέριμνα μας αποτελεί η διαμόρφωση μιας καθημερινότητας, όπου θα μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε να διαμορφώσουμε τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Εκτός από την παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, προωθείται η αυτονόμηση και ανεξαρτησία τους, μέσα από την εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, τη δημιουργική απασχόληση και την επικοινωνία σε ένα περιβάλλον αγάπης, σεβασμού, αξιοπρέπειας και ελευθερίας της έκφρασης.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι εκθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών που πραγματοποιούνται κατά προσέγγιση κάθε έξι μήνες, καθώς και η συνεργασία και ανατροφοδότηση μας από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις Εισαγγελίες Αθήνας και Πειραιά, με τις οποίες και έχουμε, κατά κύριο λόγο, συνεργασία, είναι άκρως ενθαρρυντικές και θετικές ως προς το έργο της Στέγης. Επιπρόσθετα, έχουμε επιτεύξει εξαιρετική συνεργασία με μια σειρά από οργανισμούς, φορείς ψυχοκοινωνικής στήριξης, συλλόγους, όπου οι ωφελούμενες μας συμμετέχουν, πραγματοποιώντας καθημερινά μια σειρά από προγράμματα.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσής τους, είχαμε επιτυχίες στις εξετάσεις για την Αγγλική Γλώσσα, αλλά και στις Πανελλήνιες, καθώς μια σειρά από ωφελούμενες μας παρουσίασαν θετικές επιδόσεις στα άνωθι, με αποτέλεσμα την απονομή πτυχίων αφενός και αφετέρου την εισαγωγή σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

H Στέγη σήμερα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά, καθώς έχει λάβει ισχνή κρατική επιχορήγηση που επουδενί επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της. Αποτέλεσμα αυτού είναι η υποστελέχωση στο ελάχιστο δυνατό, η πραγματοποίηση μονοβαρδιών, η δυσκολία καταβολής μισθών, ασφάλιστρων, δόσεων εφορίας, αλλά και η δυσκολία κάλυψης των αναγκών των παιδιών και του κτηρίου, που ολοένα και αυξάνονται.Οι καθημερινές μας ανάγκες είναι αναβαθμισμένες, καθώς πλέον φιλοξενούμε δεκαπέντε ωφελούμενες και η έλλειψη χρηματοδότησης μας οδηγεί συχνά σε δημιουργία ποικίλων εμποδίων.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με τις καταβολές των μισθών του προσωπικού που εργάζεται στο φορέα, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις. Ακόμα, αντιμετωπίζουμε δυσκολία με την καταβολή των μηνιαίων ποσών στις ωφελούμενες μας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται μόνες τους το ποσό τους. Εκτός αυτού, τα εμπόδια που εμφανίζονται με την έλλειψη χρηματοδότησης αντανακλώνται και στην αδυναμία του φορέα μας να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων, καθώς το προσωπικό είναι ανεπαρκές και οι εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε παιδιού απαιτούν μια ποικιλία παρεμβάσεων που με δυσκολία επιτυγχάνουμε.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.