ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:49

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Ο Δήμος σχεδιάζει νέες δημοτικές υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:28

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από κοινού με την Περιφέρεια του Rimini της Ιταλίας, τον Δήμο Den Bosch της Ολλανδίας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Envolve και την Fin Project, συμμετέχουν στο, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έργο με τίτλο «LOCAL ACTION PLANS FOR A DESIGN DRIVEN SOCIAL ECONOMY» - LADESE σύμφωνα με το οποίο θα σχεδιαστούν τοπικά σχέδια δράσης για την κοινωνική οικονομία με τη χρήση της μεθοδολογίας του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design).

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου από τις 16.00 έως τις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, 166-73) στα διαδραστικά εργαστήρια-workshops, για το σχεδιασμό νέων δημοτικών υπηρεσιών με όφελος για την κοινωνία. Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design) και την ολιστική αντίληψη μιας υπηρεσίας με κοινωνικό όφελος. Επίσης, θα χαρτογραφήσουν τα βήματα για να σχεδιαστεί μια υπηρεσία από το μηδέν και πως να “μπουν στη θέση'' του χρήστη της υπηρεσίας προκειμένου να κατανοήσουν τις ανάγκες του, τι είναι τα εργαλεία σχεδιασμού μιας υπηρεσίας, όπως η persona, το user journey και το service blueprint, και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στον σχεδιασμό μιας δημοτικής υπηρεσίας.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή/και θέλουν να υποστηρίξουν την δημιουργία νέων φιλικών προς τον πολίτη δημόσιων υπηρεσιών με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά της.

Από τη συμμετοχή στο έργο LADESE ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία, μία δομή υποστήριξης επιχειρηματικότητας, στην οποία θα εντάσσονται εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο εμπλέκοντας ενεργά την κοινωνία και την προσφορά.
Διανύοντας την τελική φάση υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημιουργεί τα εργαλεία και τις μεθόδους προκειμένου να μπορεί να αυξήσει την δυναμική των επιχειρήσεων με κοινωνικό αντίκτυπο. Επιπλέον, εντοπίζει και προσαρμόζει καλές και καινοτομικές πρακτικές από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο έργο και ολοκληρώνει τη διαμόρφωση πολιτικών μαζί με τους άλλους εταίρους, ώστε να είναι διαθέσιμη η μεθοδολογία που θα μπορεί να ακολουθήσει όποιος άλλος φορέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επιθυμεί να σχεδιάσει πελατο-κεντρικά υποστηρικτικά προγράμματα για επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο.

Για την παρακολούθηση των διαδραστικών εργαστηρίων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: dapostolopoulos@vvv.gov.gr. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.