ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 11:16

ΑΛΙΜΟΣ

Ντουμπάϊ: Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης προσκεκλημένος στη Διάσκεψη για το Κλίμα COP28

4 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:50

Ανάμεσα σε διεθνείς προσωπικότητες θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης από την 1η έως τις 4 Δεκέμβρη, καθώς δέχθηκε τιμητική πρόσκληση από τον πρώην Δήμαρχο της Ν. Υόρκης Michael R. Bloomberg και τον Dr. Sultan al Jabe, να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που πραγματοποιείται στο Ντουμπάϊ από σήμερα έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό η Διάσκεψη για το Κλίμα COP28, αποτελεί την κορυφαία δράση των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας. Είναι πολύ σημαντικό και συνάμα τιμητικό που δήμαρχος από τα νότια προάστια της Αθήνας βρίσκεται εκεί και θα έχει την ευκαιρία από "πρώτο χέρι" ν' ακούσει και να μεταφέρει στο Δήμο του αλλά και σε συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς συμπεράσματα από αυτή τη σημαντική Διάσκεψη. Ο Ανδρέας Κονδύλης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στο Ντουμπάϊ βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εγκαινιάσει αύριο το ελληνικό περίπτερο και θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η συζήτηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα Τζον Κέρι.


Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει τα ακόλουθα: 

“Η Διάσκεψη για το Κλίμα, γνωστή και ως COP28, αποτελεί την κορυφαία δράση των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα σε άλλα, έχει ήδη συμφωνηθεί η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030, ο στόχος για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας (+1,5 βαθμός C) μέχρι το 2050 και έχει υπογραφεί η Συνθήκη των Παρισίων για το Κλίμα (2015).

Ενεργό ρόλο στις δράσεις αυτές οφείλουν να έχουν και οι πόλεις, μειώνοντας την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα και υιοθετώντας έναν τρόπο λειτουργίας πιο φιλικό στο περιβάλλον (π.χ. ηλεκτροκίνηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.). Γιαυτό και στο πλαίσιο της COP28 έχει δημιουργηθεί το δίκτυο πόλεων C40. Σημειώνω ότι ο Άλιμος έχει πετύχει ήδη από το 2021 τους στόχους του "Συμφώνου των Δημάρχων", στο οποίο μετέχει.

Στη Διάσκεψη δίνουν το 'παρών' αρχηγοί κρατών από 197 κράτη, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Michael Bloomberg, ο Bill Gates, ο John Kerry κ.ά., που έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες αυτές.

Αναλυτικότερη ενημέρωση θα κάνω και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης, στην οποία θα μετάσχω 1-4 Δεκεμβρίου.

Στόχος μας είναι μέχρι το 2028 ο Δήμος Αλίμου να γίνει πρωτοπόρος, υπόδειγμα πόλης στη μείωση εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα, στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην έμπρακτη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής".
Τζων Κέρι. 
Στο μέσον ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν. 

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Φαίδρα 02.12.23
Κόσμημα για την πολιτική ο κος Κονδύλης και μεγάλη τιμή για την αυτοδιοίκηση της χώρας μας η πρόσκληση που του έγινε.
Απάντηση
Σ.Π. 02.12.23
Τα μπράβο σας στους δημότες του αλίμου που τον επανεξέλεξαν
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 02.12.23
Δραστήριος δήμαρχος, γλωσσομαθής, άριστος επιστήμων και από αυτά που ακούω από απλο κόσμο του Αλίμου, Άνθρωπος πάνω από ολα. Μπράβο του.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 02.12.23
Όσα μπράβο και να σου πούμε, λίγα θα είναι. Σου αξίζει κάθε καλό.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.