ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:18

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Ο Κωνσταντέλλος πρωτοπορεί - Μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων και στη νοηματική

0 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 15:35

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία προχώρησε από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου η δημοτική Αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με την απευθείας μετάφραση στη νοηματική των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον σεβασμό και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα συμπερίληψης και ισότιμης πρόσβασης, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που καθιέρωσαν το δημοτικό Web TV ήδη από το 2015, μέσω του οποίου μεταδίδοντα ζωντανά όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες είναι σε θέση να παρακολουθούν από όπου και αν βρίσκονται τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών και την συμπερίληψη, θέτει σε εφαρμογή την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα. Η καινοτόμα πρωτοβουλία ξεκινά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και θα δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής ή όρασης, να παρακολουθούν απευθείας τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Με την πρωτοβουλία αυτή, διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των συμπολιτών μας στη πληροφορία, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Αρχής για μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.