ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:03

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Παλαιό Φάληρο

0 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 12:10

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, το Γραφείο Παιδείας και ο Όμιλος Φροντιστηρίων «ΑΝΟΔΙΚΟ» συνδιοργάνωσαν και εφέτος την ημερίδα «ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ» με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών αλλά και την ενημέρωση των γονέων για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό πεδίο αλλά και στην αγορά εργασίας.


Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές και οι γονείς τους, ενημερώθηκαν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο.


Επίσης έγινε αναφορά σε πλήθος θεμάτων και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές ενώ παρουσιάστηκαν ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως τις μετεγγραφές, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών και πολλά άλλα.


Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.