ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 16:54

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βούλτεψη και Ράπτη στο Σχιστό για την προστασία των «παιδιών του πολέμου» από την κακοποίηση

0 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 15:56

Στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Σχιστό βρέθηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η υφυπουργός Τουρισμού και Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών Έλενα Ράπτη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού, οι κυρίες Ράπτη και Βούλτεψη θέλησαν να υπογραμμίσουν την ανάγκη η Ελλάδα της μηδενικής ανοχής στην παιδική κακοποίηση να περιλαμβάνει όλα τα παιδιά που ζουν στην πατρίδα μας, μεταξύ των οποίων και τα εξαιρετικά ευάλωτα προσφυγόπουλα.

Τις δύο υπουργούς ξενάγησε ο διοικητής κ. Θωμάς Παπακωνσταντίνου και η κ. Παυλίνα Σπανδώνη, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, τόσο στα γραφεία κοινωνικής ένταξης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, όσο και στο σχολείο της μη τυπικής εκπαίδευσης που διευκολύνει την μετάβαση των παιδιών στην τυπική εκπαίδευση και στο δημόσιο σχολείο.

Στο Σχιστό φιλοξενούνται 194 παιδιά (4-17 ετών, 107 κορίτσια και 87 αγόρια, τα 30 με σοβαρές ευαλωτότητες). Τα 168 είναι εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση, ενώ 103 παιδιά παρακολουθούν τη μη τυπική.Κατά την επίσκεψη παρουσιάστηκαν μια σειρά δράσεις (αθλητισμού, επαγγελματικού προσανατολισμού και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας) που επίσης τελούν υπό την επίβλεψη της κ. Βούλτεψη.

Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση ( 2022-2027) και υπογράμμισε την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση με όχημα τα εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», την οποία η Εθνική Συντονίστρια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, προσφέροντας και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Τέλος, οι κυρίες Βούλτεψη και Ράπτη παρακολούθησαν μικρή δράση κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και με χαρά διαπίστωσαν ότι μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στον κοινό αγώνα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.