ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 22:01

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Ιστορικός Περίπατος στην Βίλα Συγγρού

0 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:16
Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. - Είσοδος κτιρίου, Μωραϊτίνη 1

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σας προσκαλούν στον «Ιστορικό Περίπατο» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11.00, σε μια ξεχωριστή ξενάγηση, στο σπουδαίο τοπόσημο της πόλης μας, το ιστορικό κτίριο της “Βίλας Συγγρού”, όπου στεγάζεται η υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ΓΕΑ/Διεύθυνση Ιστορίας.

Ο «Ιστορικός Περίπατος» συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε χώρους όπου φυλάσσονται σημαντικά έγγραφα και αρχειακό υλικό της ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημείο συνάντησης, στην κύρια είσοδο του κτιρίου, Μωραϊτίνη 1

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλούμε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (60 θέσεις) η συμμετοχή σας πρέπει να αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 24/11/2023.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ιστορικά στοιχεία: Το πιο παλιό και πανέμορφο κτήριο στο Παλαιό Φάληρο κατασκευασμένο το 1893. Ένα παλάτι με πανάκριβες περίτεχνες διακοσμητικές λεπτομέρειες της εποχής, σε 1500 τμ. δομημένης επιφάνειας. Πιθανολογείται αλλά δικαιολογείται και αρχιτεκτονικά, ότι αρχιτέκτονας αυτού του παλατιού να ήταν ο διάσημος Ερνέστος Τσίλλερ, ο οποίος τότε έκτιζε το σημερινό προεδρικό μέγαρο στην Ηρώδου του Αττικού. Το 1902 γύρω του θα εγκατασταθεί ο Ζωολογικός. Εδώ μεταφέρθηκε η πρώτη αεροπορική σχολή από την Ελευσίνα και έγινε η πρώτη σχολή τεχνικών αεροπορίας. Σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ).

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.