ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 15:49

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεργία: Νέα υποχώρηση “δείχνουν” τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

0 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:43

Τα θετικά αποτελέσματα της στρατηγικής για τη μείωση της ανεργίας που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, η ανεργία ανήλθε σε ποσοστό 10% έναντι του 12,1% του Σεπτεμβρίου 2022 καθώς και του αναθεωρημένου 10,6% για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα πάντα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι σημείωσαν αύξηση κατά 70.724 άτομα (1,7%) σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022 και κατά 55.173 άτομα (1,3%) σε σχέση με τον Αύγουστο 2023.

Την ώρα που όλο και περισσότεροι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης παρέχουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα, με πλέον πρόσφατη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P, τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρνει επενδύσεις και να δημιουργεί νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.