ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:16

VIMABET

Τι είναι το Σύστημα Kelly Criterion στο Στοίχημα

0 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:31

Το Κριτήριο Kelly ή πολύ συχνά Kelly Criterion είναι ένας μαθηματικός τύπος που βοηθά τους παίκτες να καθορίσουν τα βέλτιστα μεγέθη στοιχημάτων και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Τα τυχερά παιχνίδια με κριτήριο Kelly είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα αθλητικά στοιχήματα και μπορούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να έχετε επιτυχία στα στοιχήματά σας.

Οι στοιχηματικές γνώσεις και τα εφόδιά μας για μία επιτυχημένη εμπειρία στοιχηματισμού δεν περιορίζονται μόνο στα προγνωστικά και την αθλητική ή στοιχηματική μας ενημέρωση.

Η ομάδα του stiqima.gr μας βοηθά να κατανοήσουμε το σύστημα Kelly Criterion, ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο στα πονταρίσματά μας και στην ενασχόλησή μας με το στοίχημα γενικά.

Αυτός ο οδηγός που μας προσφέρει το Stiqima, εξηγεί πώς λειτουργεί το κριτήριο Kelly και γιατί είναι τόσο χρήσιμο για τα αθλητικά στοιχήματα. Καλύπτει επίσης παραδείγματα χρήσης αυτού του τύπου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του στο online στοίχημα.

Τι είναι ο στοιχηματισμός με κριτήριο Kelly;

Ο τύπος του κριτηρίου Kelly έχει εφαρμογή στα αθλητικά στοιχήματα και στις επενδύσεις. Ζυγίζει τις πιθανότητες να κερδίσετε και να χάσετε, για να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη από τα κερδισμένα στοιχήματα.

Τα μαθηματικά πίσω από το κριτήριο Kelly

Το κριτήριο Kelly, όπως αναφέρθηκε στην αρχή, είναι ένας μαθηματικός τύπος που έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό του βέλτιστου μεγέθους μιας σειράς στοιχημάτων.
Ευτυχώς πάντως, υπάρχουν online υπολογιστές που μας βοηθούν να αξιοποιούμε το Kelly criterion, χωρίς να χρειάζεται να βγάλουμε χαρτί και μολύβι.

Κάντε κλικ εδώ για να χρησιμοποιήσετε το πιο εύχρηστο Kelly criterion calculator!

Το κριτήριο Kelly λαμβάνει υπόψη δύο βασικά στοιχεία:

?. Την αναμενόμενη αξία ενός στοιχήματος και
?. τη διακύμανση των αποδόσεων.

Εξισορροπώντας αυτούς τους παράγοντες, το κριτήριο Kelly βοηθά τους παίκτες στοιχημάτων να αξιοποιήσουν στο έπακρο το bankroll τους.

Μπορείτε να δείτε τον τύπο εδώ:

F = [Px(P-Q)]/B

Τι σημαίνει κάθε γράμμα του τύπου:

■ Το F είναι το μέγεθος του στοιχήματος με βάση ένα ποσοστό του κεφαλαίου σας.

■ Το P Το ποσοστό επαλήθευσης του στοιχήματος μας με βάση την κρίση μας.

■ Το Q είναι η πιθανότητα λάθους και προκύπτει από την ποσοστό της επαλήθευσής μας. Για παράδειγμα, αν οι πιθανότητες νίκης είναι 70% το Q είναι 30%.

■ Το Β είναι η απόδοση του σημείου που επιλέξαμε να ποντάρουμε.

Αναμενόμενη αξία και διακύμανση

Η αναμενόμενη αξία αντιπροσωπεύει το δυνητικό κέρδος ή τη ζημία που συνδέεται με ένα στοίχημα, ενώ η διακύμανση μετρά το επίπεδο κινδύνου.

Το κριτήριο Kelly στοχεύει στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο παραγόντων, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες στοιχημάτων στοιχηματίζουν ένα ποσό που μεγιστοποιεί τα μακροπρόθεσμα κέρδη τους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Υπολογισμός του βέλτιστου μεγέθους στοιχήματος

Για να προσδιορίσετε το βέλτιστο μέγεθος στοιχήματος χρησιμοποιώντας το κριτήριο Kelly, θα πρέπει να συνδέσετε τους αριθμούς και ο τύπος θα σας δώσει ένα ποσοστό του bankroll σας που πρέπει να ποντάρετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση και το επίπεδο αυτοπεποίθησης του παίκτη.

Πρακτική εφαρμογή του κριτηρίου Kelly

Τώρα που κατανοήσαμε τα βασικά μαθηματικά, ας δούμε πώς το Kelly criterion μπορεί να εφαρμοστεί σε πραγματικά σενάρια στοιχημάτων. Με τη χρήση αυτής της στρατηγικής, οι παίκτες στοιχημάτων μπορούν να λαμβάνουν πιο ορθολογικές και τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα στοιχήματά τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιτυχίας τους.

Παράδειγμα εφαρμογής του κριτηρίου Kelly

Μια απόδοση 2.00 έχει πιθανότητες επαλήθευσης 50%.
Αν ο παίκτης του στοιχήματος κρίνει πως το συγκεκριμένο σημείο έχει πάνω από 50% ποσοστό επαλήθευσης τότε με το κριτήριο Kelly μπορεί να βρει το ποσοστό του κεφαλαίου του που θα ποντάρει.

Έτσι αν ένα στοίχημα δίνει το σημείο 2 (νίκη της εκτός έδρας ομάδας) σε απόδοση 2.00 και 50% πιθανότητες από τη στοιχηματική εταιρεία να επαληθευτεί, ενώ η εκτίμηση του στοιχηματιστή δίνει 55% ποσοστό να επαληθευτεί αυτό το αποτέλεσμα, τότε θα εφαρμόσει το παρακάτω κριτήριο P = W (απόδοση +1) -1/απόδοση = 2,00 x (55%-45%)/2.00 = 10%, κάτι που σημαίνει πώς μπορεί να ποντάρει το 10% του κεφαλαίου του.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι και εδώ, όπως σε κάθε μέθοδο πονταρίσματος υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Kelly Criterion: Πλεονεκτήματα και περιορισμοί

Το κριτήριο Kelly προσφέρει μια δομημένη προσέγγιση στη διαχείριση του bankroll, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συνεπή ανάπτυξη. Ωστόσο, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει τους περιορισμούς του. Πάντα με τη βοήθεια του stiqima.gr θα διερευνήσουμε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τις πιθανές παγίδες της εφαρμογής αυτής της στρατηγικής.

Πλεονεκτήματα του κριτηρίου Kelly

Βέλτιστη ανάπτυξη του κεφαλαίου σας

Ο πρωταρχικός στόχος οποιασδήποτε στοιχηματικής στρατηγικής είναι να αυξάνετε με συνέπεια το bankroll σας. Το κριτήριο Kelly έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνεται το bankroll σας. Καθορίζοντας το βέλτιστο μέγεθος στοιχήματος με βάση το πλεονέκτημά σας και τις αποδόσεις, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το bankroll σας με την πάροδο του χρόνου.

Διαχείριση κινδύνου στο στοίχημα

Το κριτήριο Kelly λαμβάνει υπόψη την έννοια της διακύμανσης, η οποία μετρά το επίπεδο κινδύνου που συνδέεται με κάθε στοίχημα. Επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της μεγιστοποίησης των αποδόσεων και της ελαχιστοποίησης του κινδύνου χρεοκοπίας. Αυτό το καθιστά ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Μακροπρόθεσμη κερδοφορία

Το κριτήριο Kelly επικεντρώνεται στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία και όχι στα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Ποντάροντας σταθερά το βέλτιστο ποσοστό του bankroll σας, αυξάνετε την πιθανότητα να έχετε κέρδη με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αν αντιμετωπίζετε περιστασιακές απώλειες.

Επιστημονική θεμελίωση

Το κριτήριο Kelly βασίζεται σε υγιείς μαθηματικές αρχές. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αναπτύχθηκε από τον John L. Kelly, Jr., έναν διάσημο επιστήμονα, έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί εκτενώς. Αυτή η επιστημονική θεμελίωση προσδίδει αξιοπιστία στη στρατηγική.

Προσαρμογή στις ανάγκες του παίκτη

Το κριτήριο Kelly επιτρέπει την προσαρμογή. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ποσοστό του bankroll σας ώστε να ταιριάζει με το επίπεδο εμπιστοσύνης σας σε ένα συγκεκριμένο στοίχημα. Αυτή η ευελιξία διασφαλίζει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη στρατηγική στην ανοχή σας στον κίνδυνο.

Μειώνει τα συναισθηματικά στοιχήματα

Ο συναισθηματικός στοιχηματισμός, όπου οι παίκτες αφήνουν τα συναισθήματά τους να υπαγορεύουν τα στοιχήματά τους, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες. Το κριτήριο Kelly παρέχει μια συστηματική προσέγγιση που βοηθά στην εξάλειψη της συναισθηματικής λήψης αποφάσεων, εστιάζοντας σε μαθηματικούς υπολογισμούς.

Παρέχει συνέπεια

Το κριτήριο Kelly ενθαρρύνει τα συνεπή στοιχηματικά πρότυπα. Ακολουθώντας τη φόρμουλα, οι παίκτες του στοιχήματος αποφεύγουν την ασταθή συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση του bankroll. Η συνέπεια είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στο στοίχημα.

Προσαρμοστικότητα σε διαφορετικές αγορές κι επιλογές

Το κριτήριο Kelly δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο στοιχηματισμού. Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες στοιχηματικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών στοιχημάτων, των χρηματιστηριακών συναλλαγών και άλλων. Αυτή η προσαρμοστικότητα το καθιστά μια ευέλικτη και αξιόπιστη στρατηγική.

Ευκαιρία μάθησης

Η χρήση του κριτηρίου Kelly είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία. Βοηθά τους παίκτες να κατανοήσουν τα μαθηματικά πίσω από τα στοιχήματά τους και να αξιολογήσουν το πλεονέκτημά τους. Αυτή η μαθησιακή διαδικασία μπορεί να είναι πολύτιμη για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις στοιχηματικές τους δεξιότητες.

Ιστορικό επιτυχίας

Πολλοί επιτυχημένοι παίκτες και επενδυτές έχουν εφαρμόσει το κριτήριο
Kelly για να επιτύχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Έχει ιστορικό επιτυχίας και υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες περιπτώσεων και πραγματικά παραδείγματα που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του.

Οι περιορισμοί του κριτηρίου Kellly

Η μεγάλη σημασία όλων των παραμέτρων

Η επιτυχία του κριτηρίου Kelly εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακρίβεια των παραμέτρων που εισάγει ο παίκτης στη διαδικασία, όπως η εκτιμώμενη πιθανότητα νίκης και οι αποδόσεις. Μικρά σφάλματα σε αυτές τις τιμές μπορούν να οδηγήσουν σε μη βέλτιστο μέγεθος στοιχήματος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε απώλειες.

Υπερβολικό στοίχημα και κίνδυνος απώλειας

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι ότι το κριτήριο Kelly μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικό ποντάρισμα. Σε περιπτώσεις όπου το εκτιμώμενο πλεονέκτημα δεν είναι απολύτως αξιόπιστο, ο τύπος μπορεί να συστήσει να ποντάρετε ένα μεγάλο μέρος του bankroll, αυξάνοντας τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ιδίως κατά τη διάρκεια δυσμενών σερί.

Ψυχολογικές προκλήσεις

Η εφαρμογή του κριτηρίου Kelly μπορεί να είναι ψυχολογικά απαιτητική. Οι παίκτες στοιχημάτων μπορεί να θεωρούν πρόκληση να τηρούν τα συνιστώμενα μεγέθη στοιχημάτων, ειδικά όταν αυτά αφορούν σημαντικό μέρος του bankroll τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποκλίσεις από τη στρατηγική λόγω συναισθηματικών παραγόντων.

Πολλά και θορυβώδη δεδομένα

Σε σενάρια στοιχημάτων στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι πραγματικές πιθανότητες και τα άκρα. Το κριτήριο Kelly υποθέτει ότι αυτές οι τιμές είναι γνωστές με ακρίβεια, αλλά στην πραγματικότητα, συχνά υπόκεινται σε αβεβαιότητα και ενίοτε σε θορυβώδη πλουραλισμό.

Περιορισμένα βραχυπρόθεσμα οφέλη

Το κριτήριο Kelly έχει σχεδιαστεί κυρίως για μακροπρόθεσμη κερδοφορία. Βραχυπρόθεσμα, ενδέχεται να μην παρέχει τις άμεσες αποδόσεις που αναζητούν ορισμένοι παίκτες στοιχημάτων. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει όσους αναζητούν γρήγορα κέρδη.

Πολυπλοκότητα

Οι μαθηματικοί υπολογισμοί που εμπλέκονται στο κριτήριο Kelly μπορεί να είναι πολύπλοκοι, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πιθανότητες και τη στατιστική. Αυτή η πολυπλοκότητα μπορεί να αποτρέψει ορισμένους παίκτες στοιχημάτων από τη χρήση αυτής της στρατηγικής.

Πιθανότητα ασταθών αποτελεσμάτων

Το κριτήριο Kelly μπορεί να οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερα μεταβλητό μοτίβο στοιχημάτων. Οι παίκτες που στοιχηματίζουν ενδέχεται να βιώσουν διακυμάνσεις στο bankroll τους καθώς ακολουθούν τα συνιστώμενα μεγέθη στοιχημάτων, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει συναισθηματική πρόκληση.

Αδυναμία συνυπολογισμού εξωτερικών παραγόντων

Το κριτήριο Kelly είναι ένας καθαρά μαθηματικός τύπος που δε λαμβάνει υπόψη εξωτερικούς παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των στοιχημάτων, όπως τραυματισμοί στον αθλητισμό ή άλλες ειδήσεις σχετικά με τα εσωτερικά μίας ομάδας στην οποία θέλουμε να ποντάρουμε. Υποθέτει ότι το περιβάλλον είναι στατικό, κάτι που δεν ισχύει πάντα.

Έλλειψη συνεκτίμησης της συσχέτισης στοιχημάτων

Το κριτήριο Kelly αντιμετωπίζει κάθε στοίχημα ως ανεξάρτητο, κάτι που μπορεί να μην ισχύει στην πραγματικότητα. Σε ορισμένα σενάρια στοιχημάτων, το αποτέλεσμα ενός στοιχήματος μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επόμενων στοιχημάτων και ο τύπος δεν το λαμβάνει υπόψη του.

Αντιπαραγωγικό σε καταστάσεις χαμηλού κέρδους

Σε καταστάσεις όπου το εκτιμώμενο πλεονέκτημα είναι πολύ μικρό, το κριτήριο Kelly μπορεί να προτείνει το ποντάρισμα ενός τόσο μικρού μέρους του bankroll που οι πιθανές αποδόσεις είναι ελάχιστες, καθιστώντας το μη πρακτική επιλογή για στοιχήματα με χαμηλό πλεονέκτημα.

Συνοψίζοντας:

Το κριτήριο Kelly είναι μια καθιερωμένη και μαθηματικά ορθή στρατηγική για στοιχήματα. Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνονται η βέλτιστη αύξηση του bankroll, η αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου, η μακροπρόθεσμη κερδοφορία και η προσαρμοστικότητα σε διάφορες στοιχηματικές αγορές. Οι περιορισμοί αυτής της στοιχηματικής μεθόδου όμως, αν και δεν είναι αποτρεπτικοί, πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη ώστε να απολαμβάνετε τη διαδικασία του στοιχηματισμού αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Μελετώντας κι εφαρμόζοντας το κριτήριο Kelly με πειθαρχία και ακρίβεια, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας τους στον κόσμο του στοιχήματος.

21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.