ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:08

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόστιμα 2 εκ. ευρώ σε δύο πολυθνικές - Σκρέκας: Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι

0 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 13:38

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.»και 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει να επιβάλλονται πρόστιμα στο ανώτατο προβλεπόμενο ύψος, επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά την ανακοίνωση των προστίμων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας.

«Εμείς ζητούμε από τις εταιρείες να αναλάβουν την ευθύνη τους. Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερο τώρα, αυτή την περίοδο, ιδίως όπου βάλλεται το νοικοκυριό. Πρέπει να διορθώσουν τις τιμές. Πρέπει οι τιμές στην Ελλάδα να ακολουθούν τις τιμές στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε το ίδιο προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα και πωλείται και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ο Έλληνας καταναλωτής να το αγοράζει πιο ακριβά ή να το αγοράζει πολύ πιο ακριβά και με χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα. Άρα θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης το να παρέχουν αυτά τα βασικά προϊόντα για το νοικοκυριό σε προσιτές τιμές και σε δίκαιες τιμές. Και δεύτερον, είναι και θέμα βιωσιμότητας της ίδιας της επιχείρησης. Γιατί όταν τελικά καταστρέψεις την καταναλωτική βάση, στο τέλος και η ίδια η επιχείρηση δεν θα πάει καλά και τα προϊόντα θα σταματήσουν να πωλούνται στα σουπερμάρκετ» συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

«Δεν έχουν επιβληθεί ποτέ τέτοια πρόστιμα» υπογράμμισε ο Υπουργός, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ακόμα περισσότερο από τα πρόστιμα στις εταιρείες είναι η δυσφήμιση του προϊόντος. Άρα, εμείς δεν θέλουμε ούτε να ντροπιάζουμε ούτε να διασύρουμε ούτε να δυσφημίζουμε εταιρείες. Εμείς εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να τηρήσουν το νόμο και αυτό θα πρέπει να το κάνουν άμεσα».

Οι παραβάσεις του νόμου διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των τακτικών και εντατικών ελέγχων που διενεργεί η ΔΙ.Μ.Ε.Α ανέφερε ο Υπουργός, δεν είχαν προηγηθεί καταγγελίες.

«Ελέγχουμε όλες τις εταιρείες που πωλούν βασικά καταναλωτικά προϊόντα και εφόσον διαπιστώνουμε παραβιάσεις του νόμου, θα επιβάλλονται πρόστιμα και θα ανακοινώνονται οι ποινές, εφόσον βεβαίως ξεπερνάνε τις 50.000 ευρώ ανά εταιρεία. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Εδώ επιβάλαμε τα ανώτατα πρόστιμα. Είναι το ανώτατο ποσό το οποίο μπορούμε να επιβάλλουμε. Ένα εκατομμύριο ευρώ είναι το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί» προσέθεσε ο κ. Σκρέκας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.