ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 00:07

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFTM Top Resa 2023”

0 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 12:18
Γ. Πατούλης: «Με συστηματική δουλειά και στρατηγική συμβάλλουμε στην προβολή της Αττικής στη διεθνή τουριστική αγορά»

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού“International& FrenchTravelMarket- IFTMTopResa2023”, στο Παρίσι - Porte de Versailles, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Αττικής (Π.Α.), ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)– Hall 1, StandnοS048 – στο πλαίσιο της συνεχούς και στοχευμένης προσπάθειας προώθησης του τουριστικού της προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας στη διεθνή τουριστική έκθεση επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική συμβάλλουν στην ανάδειξη της Αττικής και στην προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η διεθνής προβολή της Αττικής και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στην Περιφέρειά μας απαιτούν σταθερά και δυναμικά βήματα τα οποία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με συνέπεια και επαγγελματισμό».Βασικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τουριστικής προβολής, είναι η ανάδειξη και προβολή του τουριστικού της προϊόντος, παράλληλα με την ενίσχυση της επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού στην Γαλλία. Η Αττική αποτελεί ένα σύγχρονο, φιλικό προς τον επισκέπτη προορισμό με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πληθώρα μορφών θεματικού τουρισμού όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας, ο συνεδριακός τουρισμός, yachting και sailing, ο πολιτιστικός τουρισμός, μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς όπως τα νησιά του Σαρωνικούσε απόσταση λίγων ωρών από την ηπειρωτική χώρα, καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητα κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η IFTM Top Resa 2023 (επίσημο website: https://www.iftm.fr/en-gb.htmlhttps://www.iftm.fr/en-gb.html), η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου 2023, είναι μια από τις κορυφαίες εκθέσεις της τουριστικής βιομηχανίας και αποτελεί το σημείο συνάντησης για πάνω από 30.000 επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν 170 προορισμοί, 1400 επιχειρήσεις του κλάδου και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 6.500 επαγγελματικές συναντήσειςΤο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κος Δημήτρης Φραγκάκης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το stand της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τον προορισμό.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση οι εκπρόσωποι της Π. Α. πραγματοποίησαν προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με παράγοντες της τοπικής και διεθνούς αγοράς, όπως με επαγγελματίες του κλάδου μεταξύ άλλων TravelZoo, Interface, AdventureTravel, TravelLynStyleκ.ά.).

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν και τις τρεις ημέρες της έκθεσης στη διοργάνωση InfluencerVillage όπου και πραγματοποίησαν μια σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις με travelinfluencers της αγοράς.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κυρία Αθηνά Κολυβά, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κυρία Μαρία Παντελούς και ο Εισηγητής του Τμήματος Τουριστικής Προβολής κύριος Αθανάσιος Θανάσου.

Στο περίπτερο της Π.Α. φιλοξενήθηκε επίσης ο Δήμος Πόρου, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Τάσο Φιακά, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές και στις Υπηρεσίες ΕΟΤ εσωτερικού και Γαλλίας για την αγαστή συνεργασία.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.