ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 16:20

ΑΛΙΜΟΣ

Η τοξικότητα δεν πέρασε - Άρθρο του Νικόλα Κονταρίνη

3 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 11:28

 Τα όσα συνέβησαν προεκλογικά στον Άλιμο, ομολογώ πως δεν τα είδα σε κανένα άλλο δήμο της παραλιακής ζώνης, τουλάχιστον στις περιοχές που παρακολουθώ από κοντά εδώ και 30 χρόνια. 

Ο βρώμικος, ύπουλος και άθλιος πόλεμος που υπήρξε εναντίον του δημάρχου της όμορφης αυτής πόλης, Ανδρέα Κονδύλη, ήταν κάτι που ξεπέρασε τα όποια ανεκτά όρια της προεκλογικής αντιπαράθεσης. 

Είναι γεγονός ότι, τόσο ψέμα και τόση λάσπη, από συγκεκριμένους κύκλους και παρατάξεις, δημιούργησε μια πρωτόγνωρη τοξικότητα που όσο κι αν αναζήτησα κάτι παρόμοιο στο παρελθόν δεν μπόρεσα να βρω. 

Παρ' όλα αυτά, ο Ανδρέας Κονδύλης όχι μόνο νίκησε για τρίτη συνεχόμενη φορά, αλλά και όπως είχα - επωνύμως - προβλέψει αρκετά πριν σε σχετικό μου άρθρο - εκτίμηση, η νίκη του υπήρξε συντριπτική με ποσοστό σχεδόν 70% από την πρώτη Κυριακή και 21 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, έναντι 8 συνολικά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Κατόπιν τούτου, τώρα, και για 5 χρόνια, ο κάθε κατεργάρης... στον πάγκο του. Θα έχουν απέναντί τους να αντιπολιτεύονται έναν δήμαρχο που οι πολίτες του Αλίμου ανανέωσαν στο πρόσωπό του την εμπιστοσύνη τους με τον πλέον εμφαντικό τρόπο. 

Ήταν κάτι περισσόερο από οφθαλμοφανές πως, με τα όσα απαράδεκτα και άκρως τοξικά συνέβαιναν, ήταν πολύ εύκολο να αντιληφθεί ο πολίτης, ότι ο Κονδύλης θα επικρατούσε οπωσδήποτε,  αφού όλοι έβλεπαν το αήθες "παιχνίδι" που παιζόταν εναντίον του. Κι έτσι ήλθε αυτό το 70%, δίνοντάς του μια άνετη και πεντακάθαρη νίκη, την οποία οι αντίπαλοί του πιθανώς και να μην την περίμεναν. 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι, αυτό το 70% που πήρε ο Ανδρέας Κονδύλης, τηρουμένων των αναλογιών σχετικά με το ψέμα, τη συκονφαντία, τη λάσπη και την αθλιότητα που εξαπέλυαν προεκλογικά κάθε μέρα σε βάρος του, γύρισε μπούμεραγκ στους αντιπάλους του, αφού οι δημότες τους γύρισαν την πλάτη και μάλιστα επιδεικτικά. 

Επίσης, εκφράζοντας καθαρά προσωπική άποψη, θεωρώ πως αυτό το 70% αντιστοιχεί, χωρίς υπερβολή, σε 80-85%, υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω που είπαμε. 

Ως προς τα λοιπά, και σε ότι αφορά ορισμένες, συγκεκριμένες παρατάξεις της μειοψηφίας, θέλω να πιστεύω πως, καιρός είναι να θυμηθούν, εάν το έχουν ξεχάσει, το γνωστό: "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα".  


Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 24.10.23
Ένας όμορφος Δήμος με οργανωμένη παραλία που δίνει διέξοδο και χαρά στους κατοίκους του και όχι μόνο
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 24.10.23
Το άξιζε ο κύριος δήμαρχος, μπράβο του.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 21.10.23
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα για εμάς που ζούμε στο Καλαμάκι.  Ακριβώς έτσι συνέβησαν όλα και εξόργισαν πολύ κόσμο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.