ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:14

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα τα 'χαμε πλακώσανε και οι...κορέοι...

0 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 13:55

Δεν μας έφτανε ο πόλεμος της Ουκρανίας, δεν μας έφτανε που η νότια γειτονιά μας πήρε φωτιά, δεν μας έφταναν η ακρίβεια, οι φωτιές και οι πλημμύρες, πλακώσανε και οι... κορέοι...! (κοριοί). 

Θυμάμαι όταν ήμουνα παιδί, τη γιαγιά μου να εφαρμόζει τις τεχνικές της ελληνικής υπαίθρου για να τους εξοντώσει. 

Ποιος θα το 'λεγε, μισό και πλέον αιώνα μετά ότι η επέλαση των κοριών θα ήταν πρώτη είδηση σήμερα στην επικαιρότητα και θα βλέπαμε από τους ειδικούς διάφορους τρόπους εξόντωσής τους. 

Ο Ντέιβιντ Κέιν, μικροβιολόγος που εδώ και δύο δεκαετίες ασχολείται με την εξόντωσή τους, λέει ότι το φαινόμενο ήταν πολύ συνηθισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά λόγω των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ποσοστά προσβολών μειώθηκαν δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Για δεκαετίες, οι κοριοί θεωρήθηκε ότι ανήκουν στο παρελθόν καθώς έγιναν τόσο σπάνιοι που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να τους αναγνωρίσουν και οι επαγγελματίες ελέγχου παρασίτων δεν ήταν εξοπλισμένοι για να τους καταπολεμήσουν.

Όμως, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, επέστρεψαν χάρη στα τακτικά διεθνή ταξίδια, την αυξανόμενη ανοσία στα εντομοκτόνα, τα θερμότερα κλίματα και τις υπερπλήρης συνθήκες διαβίωσης.

Άντε να δούμε τι άλλο θα μας προκύψει... 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.