ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 09:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αλέξανδρος Αγγελογιάννης: Έλληνας ο Chef of the Year UK 2024

0 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 21:18

Η ένωση Craft Guild of Chefs, ιδρύθηκε το 1885, έχοντας εξελιχθεί ως η κορυφαία ένωση σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο με πολλά μέλη παγκοσμίως.

Ο Αλέξανδρος Αγγελογιάννης εντυπωσιάζει τους κριτές και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό National Chef της Χρονιάς. Στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό που έχει δει ποτέ το Craft Guild of Chef, ο Άλεξ Αγγελογιάννης από το The Το Glenturret Restaurant by Lalique κέρδισε τον τίτλο του National Chef of the Year. Οι φιναλίστ παρουσίασαν τις δεξιότητές τους στη μαγειρική τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου υπό το βλέμμα μερικών από τα κορυφαία ονόματα του κλάδου της φιλοξενίας.Η εντυπωσιακή λίστα των κριτών ήταν ένα «Who’s Who» της γαστρονομικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένων του Kenny Atkinson, Matt Abe, James Petrie, Anna Haugh, Brett Graham, Tom Shepherd και Phil Howard. Για να λάβει τον τίτλο, ο Άλεξ σέρβιρε σκουμπρί head to tail. Το κυρίως πιάτο, ήταν το καλύτερο μέρος από αρνί Lumina, παϊδάκι, Coppa και ντολμάς με εντόσθια, ενώ το επιδόρπιο που ακολούθησε ήταν σοκολάτα Valrhona με παντζάρια, λεβιστικό και βατόμουρα. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Matthew Smith από το Inver Restaurant ενώ ο Cleverson από το Cordeiro of Frog του Adam Handling τερμάτισε τρίτος. Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το βράδυ της 11/10/23 σε μια λαμπερή τελετή απονομής βραβείων στον εμβληματικό Ιππόδρομο της Πλατείας Λέστερ.Μετά το δύσκολο έργο της επιλογής του νικητή, ο Kenny Atkinson τόνισε «Γνώριζα ότι θα ήταν ένας απίστευτος τελικός, αλλά ο παρών διαγωνισμός ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου. Αντιλαμβάνοντας πόσο δύσκολο ήταν για εμάς να επιλέξουμε τους φιναλίστ, η ανάδειξη ενός νικητή δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση και σήμερα όλοι οι Σεφ μαγείρεψαν από την καρδιά τους επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες.H νίκη σήμαινε τόσα πολλά για κάθε έναν από τους Σεφ , αλλά οι υψηλές βαθμολογίες που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Alex από τους κριτές μας του χάρισε μία πραγματικά περιζήτητη θέση. Θα παρακολουθήσω το ταξίδι του τον επόμενο χρόνο και είμαι πεπεισμένος ότι θα εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή του διαγωνισμού και την ευρύτερης βιομηχανίας» Ενώ ο τίτλος του Εθνικού Σεφ της Χρονιάς είναι το βραβείο που επιδιώκει κάθε Σεφ, ο διαγωνισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο καθώς το Craft Guild of Chefs στοχεύει στην εξέλιξη της προσωπικότητας του νικητή παρέχοντάς του έναν πλούτο γαστρονομικών ευκαιριών.

Το Essential Cuisine και το Lumina θα πάρουν τους τρεις πρώτους σε ένα διήμερο γαστρονομικό ταξίδι στο Λίβερπουλ. Η εμπειρία αυτή περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοπικό αποστακτήριο, έναν περιφερειακό ανεξάρτητο προμηθευτή και ένα Masterclass ενός εκ των κορυφαίων Σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Paul Askew, όπου θα ακολουθήσει μία ξεχωσριστή ιδιωτική γευστική εμπειρία στο εστιατόριό του, The Art School. Θα ακολουθήσει δείπνο στο 2ο εστιατόριο του Paul, το Barnacle, με έδρα την διάσημη αγορά
Duke Street Market.

Οι Σεφ θα απολαύσουν μια γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά του Λονδίνου που θα περιλαμβάνει ένα Michelin δείπνο 3 πιάτων και διαμονή, ευγενική χορηγία του CCS. Τα βραβεία περιλαμβάνουν επίσης χρηματικό έπαθλο των £500 λιρών και 1 χρόνο συμμετοχής ως μέλους στο Craft Guild of Σεφ, μια μοναδική 2ήμερη Γαλλική εμπειρία επίσκεψης στο Cité du Chocolat - το φημισμένο εργοστάσιο Valrhona- 500 £ λίρες για αγορές προϊόντων της επιλογής τους σε εξοπλισμό τροφοδοσίας της Continental Chef Supplies (CCS), ένα αποκλειστικά σχεδιασμένο πιάτο με αναγραφή των ονομάτων των νικητών, καθώς και προϊόντα Churchill αξίας 500 λιρών και μία σαμπάνια Magnum Champagne Collet από το Hallgarten Novum Wines.

O Διευθυντής ανταγωνισμού και βιωσιμότητας της Sodexo UK και Ιρλανδίας, David Mulcahy πρόσθεσε: «Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αυτός ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά events ετησίως προσελκύοντας τη νέα γαστρονομική ελίτ. Ο Kenny Atkinson παρουσίασε έναν από τους πιο δημιουργικούς διαγωνισμούς της χρονιάς και οι Σεφ μας εξέπληξαν αφού είχαμε την ευκαιρία να γευτούμεπολύ αξιόλογα πιάτα.

Ο Άλεξ, με την είσοδο του στη λίστα των Σεφ, εντάσσεται σε έναν κλάδο όπως αυτό της φιλοξενίας με μακρά ιστορία , ακολουθώντας τα βήματα πρώην νικητών όπως ο Gordon Ramsay, ο Simon Hulstone, ο Steve Groves αλλά και του πιο πρόσφατου νικητή Ben Murphy. Το Craft Guild of Chefs θα τον στηρίξει τον επόμενο χρόνο γιορτάζοντας μαζί του αυτή του την επιτυχία».Η Essential Cuisine και η Lumina είναι οι κύριοι συνεργάτες του διαγωνισμού National Chef of the Year ενώ τον θεσμό στηρίζουν οι εταιρείες Churchill, Continental Chef Supplies (CCS), Evolve Group, Hallgarten & Novum Wines και Valrhona. Τα πιστοποιητικά διάκρισης εκδίδονται για λογαριασμό της Craft Guild of Chefs από την εταιρεία Digital Blonde Ltd.

Craft Guild of Chefs : Η ένωση

Η Guild of Chefs είναι η μεγαλύτερη ένωση Αρχιμαγείρων του Ηνωμένου Βασιλείου με μέλη σε όλο τον κόσμο που προέρχονται από τον κλάδο εστίασης και φιλοξενίας, με μία μεγάλη γκάμα από φοιτητές και εκπαιδευόμενους έως και ανώτατα στελέχη που εργάζονται σε εστιατόρια με αστέρια Michelin αλλά και σε τμήματα σχολικής εστίασης.

Ο απόλυτος μαγειρικός διαγωνισμός

Όντας ο πιο διάσημος και σεβαστός γαστρονομικός διαγωνισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο National Chef of the Year διαθέτει μια μακρά κληρονομιά, αφού με τη στήριξή του έδωσε τη δυνατότητα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιερωθούν στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Το πάθος, η συγκίνηση, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που πρωταγωνιστούν σε έναν διαγωνισμό τέτοιου μεγέθους, αποδεικνύουν τη σημασία που αποδίδουν οι Σεφ σε αυτόν. Ο διαγωνισμός δεν σημαίνει απλά επίδειξη μαγειρικών ικανοτήτων αλλά δίνει έμφαση στην ανθεκτικότητα και την αντοχή των συμμετεχόντων, στοιχεία που μόνο οι καλύτεροι μπορούν να το επιτύχουν. Με κορυφαίες επιλογές στην επιτροπή των κριτών και επικεφαλή τον Kenny Atkinson, για κάθε Σεφ που λαμβάνει μέρος αποτελεί μία διδακτική εμπειρία με στόχο την αυτοβελτίωση. Δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική στιγμή για τους Σεφ να δοκιμάσουν τα μαγειρικά τους όρια και να βρεθούν στο επίκεντρο του National Chef of the Year.

NCOTY Κριτήρια αξιολόγησης 2023

Φέτος, τα κριτήρια του διαγωνισμού National Chef of the Year επικεντρώνονται στη σπατάλη τροφίμων και στη δημιουργική χρήση συστατικών καθώς τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ολόκληρη η υφήλιος παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής, τον πληθωρισμό, τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλων παγκόσμιων γεγονότων, που συνεχίζουν να προκαλούν. Οι κριτές του National Chef of the Year επιθυμούν να δουν σε ποιο βαθμό χρησιμοποιούνται οι μαγειρικές δεξιότητες και η άριστη γνώση των συστατικών μαζί με βιώσιμες, τοπικές ύλες. Επιθυμία τους να προσκαλέσουν επαγγελματίες Σεφ ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου να συμμετάσχουν σε μία γιορτή σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κύρους, πλούσιας κουλτούρας και γαστρονομικής κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Καθώς βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο για τη βιομηχανία τροφίμων, η Craft Guild of Chefs και οι κριτές ανυπομονούν να καλωσορίσουν τους Σεφ αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και προσφέροντάς τους επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω της παρουσίας τους στο πρόγραμμα National Chef of the Year.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.