ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 09:29

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βάζει στόχο την κίνηση αναδεικνύοντας τα οφέλη της άσκησης στην ζωή μας

0 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 10:39

Ο «Στόχος – Πρόληψη» και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιούν τη δράση «Βάλε Στόχο την κίνηση», μία δράση που επιδιώκει να «σηκώσει από τον καναπέ» μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στη σωματική άσκηση, με τελικό σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του στήθους και του προστάτη.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο «Στόχος-Πρόληψη» δημιουργεί πρωτότυπες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή. Οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η συστηματική σωματική δραστηριότητα μειώνει τις πιθανότητες νόσησης από τις δυο αυτές μορφές καρκίνου είναι η αφετηρία της εκδήλωσης αυτής, που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Φλοίσβου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Από το πρωί στις 09:00 μέχρι και τις 14:00, γνωστοί γυμναστές θα φροντίσουν γονείς με παιδιά, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων να «Βάλουν στόχο την κίνηση».Όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος: «Οι υποχρεώσεις των περισσοτέρων από εμάς, μας υποβάλουν ένα τρόπο ζωής καθιστικό με ελάχιστη έως και μηδαμινή άσκηση. Όλα τα προβλήματα υγείας είναι σίγουρο ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ένα σώμα μαθημένο στην άσκηση. Φυσικά, θα είμαστε δίπλα σε κάθε δράση που είναι ένα ακόμα όπλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κάθε βήμα μετράει, ελάτε την Κυριακή να κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα».

Βάλτε στόχο την Κίνηση και βελτιώστε τη σκέψη σας, αντιμετωπίστε την κατάθλιψη και ασκηθείτε, προκειμένου να κάνετε ένα ακόμα βήμα υπέρ της πρόληψης του καρκίνου.

Σε αυτό το Στόχο θα είμαστε όλοι μαζί.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.