ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 07:40

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δήμος Σαρωνικού: Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σοφρώνης από το Δημοτικό Συμβούλιο

0 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 11:02

Την ανακοίνωση της παραίτησής του από την παράταξη "Σαρωνικός Αύριο" και από την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Γιώργος Σωφρόνης. 

Ο Γιώργος Σωφρόνης ο οποίος παρά το γεγονός ότι στον πρώτο γύρω των εκλογών προηγήθηκε του αντιπάλου του με ποσοστό 37,40, έναντι 30,81, στον δεύτερο γύρο έχασε, συγκεντρώνοντας 44,33%. 

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος που στηρίχθηκε από τον Πέτρο Φιλίππου, συγκέντρωσε 55,67%  και θα είναι ο νέος δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού. 

Η Ανακοίνωση του Γιώργου Σωφρόνη

Tα αποτελέσματα της 15ης Οκτωβρίου δίνουν μια ξεκάθαρη νίκη στον κ. Δημήτρη Παπαχρήστου, τον οποίο το ίδιο βράδυ συνεχάρην τηλεφωνικώς για την επιτυχία του.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τα μέλη της παράταξής μας «Σαρωνικός Αύριο» και την οικογένειά μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Είναι πολλά τα χρόνια που χτίζεται η σχέση μεταξύ μας. Από το 2006 και για 17 συνεχόμενα έτη έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου από όποια θέση κι αν βρέθηκα, ξεκινώντας από τις αντιδημαρχίες Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας και μετέπειτα ως Δήμαρχος Σαρωνικού, όπου κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μου, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, βάλαμε σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο μας. Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής συνοχής, παραμερίζοντας το «εγώ» και προτάσσοντας πάντα το «εμείς».

Ασκήσαμε από το 2019 μία γόνιμη αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των πολιτών και επιχειρώντας να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο.

Η αυτοδιοικητική πρόταση που καταθέσαμε στις εκλογές του Οκτώβρη δε βρήκε την απαιτούμενη απήχηση στην τοπική μας κοινωνία. Αυτονόητα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη και υποβάλλω την παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο και από επικεφαλής της παράταξής μας.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται κατόπιν ώριμης σκέψης, θεωρώντας ότι έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί την μοναδική μεγάλη μου αγάπη. Δεν γυρίζω την πλάτη στους συμπολίτες μου, αλλά πράττω σύμφωνα με τις αξίες μου, τις αρχές μου και την πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια που με διέκρινε σε κάθε μου βήμα.

Εύχομαι σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, η νέα διοίκηση να ανταπεξέλθει στις πολύμορφες ανάγκες και τις αυξημένες προσδοκίες των δημοτών μας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Σωφρόνης

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.