ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 05:13

ΒΟΥΛΑ

Βούλα - Γρ. Κωνσταντέλλος: Τελευταία προεκλογική ομιλία αφιερωμένη στους νέους

0 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 21:23

Αφιερωμένη κυρίως στους νέους της πόλης του, της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ήταν η τελευταία προεκλογική ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. 

Όπως είπε έφτασε το τέλος μιας όμορφης προεκλογικής περιόδου, μιας περιόδου διαλόγου και γνωριμίας. Χωρίς ακρότητες εκ μέρους τους, χωρίς υβρεολόγιο και χωρίς ψέμματα. 

Όλο αυτό το προεκλογικό διάστημα, είπε, συναντηθήκαμε με πάρα πολλούς πολίτες, μάθαμε τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς, εξηγήσαμε και λύσαμε απορίες. Θεωρώ τόνισε, πως φτάσαμε στο σημείο, που δεν περιμένω ότι κάποιος που βρίσκεται σήμερα εδώ, θα ακούσει κάτι που θα επηρεάσει την ψήφο του.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα όσα έγιναν μέσα στα 9 χρόνια που κρατά το τιμόνι του δήμου, είπε πως ο Δήμος αποτελεί το καλό παράδειγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, την οικογένειά του,  κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στα κοινά και υποσχέθηκε αν τον τιμήσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά να ανεβάσουν το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ακόμα πιο ψηλά. 

Η τελευταία προεκλογική ομιλία έκλεισε με πολύ μουσική που έπαιξε η παραγωγός Μαρία Παπαδάκη από το Best Radio 92,6.

Ολόκληρη η ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου 

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας

Φτάσαμε στο τέλος ακόμα μίας όμορφης προεκλογικής περιόδου, μίας δημιουργικής περιόδου διαλόγου και γνωριμίας μεταξύ μας.
Τους τελευταίους περίπου δύο μήνες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα μας, και το πρόγραμμά μας για την επόμενη θητεία.

O διάλογος που αναπτύχθηκε στην προεκλογική περίοδο,  η οποία ολοκληρώνεται σήμερα ήταν γόνιμος και δημιουργικός.  Προσωπικά ήρθα σε επαφή με χιλιάδες συνδημότες μου, μιλήσαμε όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας σε πολλαπλά ακροατήρια κάθε μέρα,  σε συγκεντρώσεις όμορφες και παραγωγικές.

Στόχος μου ήταν να μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερους τι καταφέραμε μέχρι σήμερα και σε τι στοχεύουμε την επόμενη ημέρα. Πήραμε καλή ανατροφοδότηση από τους πολίτες που δείχνουν ωριμότητα και κριτική σκέψη.  Μάθαμε πολλά, γνωρίσαμε ακόμα περισσότερο τα θέματα της πόλης, τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς.Λύσαμε όσο περισσότερες απορίες συμπολιτών μας μπορούσαμε και κάναμε ουσιαστική επαφή. Θεωρώ πως φτάσαμε στο σημείο, που δεν περιμένω ότι κάποιος που βρίσκεται σήμερα εδώ, θα ακούσει κάτι που θα επηρεάσει την ψήφο του.

Γιατί σας κάλεσα λοιπόν σήμερα εδώ;
Ο πρώτος λόγος ήταν για να σας ευχαριστήσω! Η πρώτη ανάγκη που έχω είναι να ευχαριστήσω τους υποψηφίους συνδυασμού μας που μαζί δώσαμε έναν όμορφο αγώνα. Να πω ένα ευχαριστώ και στους υποψηφίους του 2010, του 2014 και του 2019,  σ’ αυτούς που είναι και σήμερα κοντά μας και σε αυτούς που λείπουν.

Αλλά και σε όλους όσους συνάντησα  και συζήτησα κατά την προεκλογική περίοδο και μέσα από τη συζήτηση,  την πρόταση και την αντιπρόταση, τη διαφωνία συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σχεδίου μας για την επόμενη θητεία.

Πάνω από όλα θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου  προς την οικογένειά μου,  για τη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτή την εκστρατεία.

Τη μεγαλύτερη όμως ευγνωμοσύνη την οφείλουμε όλοι μας στην αγαθή τύχη  που μας επέτρεψε να ζούμε σε αυτή την όμορφη πόλη. Κάποιοι επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ,  κάποιοι επειδή επέλεξαν την πόλη μας για να ζήσουν.Φίλες και φίλοι,

Η συμμετοχή στα δημοτικά πράγματα είναι η έκφραση αυτής της αγάπης και της ευγνωμοσύνης προς την πόλη που ζούμε. Αυτή η αγάπη και η ευγνωμοσύνη ήταν που με ώθησε στα 22 μου να θέσω υποψηφιότητα και να εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας. Έχω φοιτήσει σε πολλά σχολεία στη ζωή μου. Το μεγαλύτερο σχολείο όμως για μένα ήταν και συνεχίζει να είναι η Αυτοδιοίκηση.

Πέραν λοιπόν του «ευχαριστώ»  ήθελα λοιπόν αυτή η εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στους νέους της πόλης.

Είμαι Δήμαρχος της πόλης μας 9 χρόνια, πολλοί από εσάς που είστε σήμερα εδώ, που φέτος ψηφίζετε για πρώτη φορά ήσασταν μαθητές δημοτικού όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της πόλης το 2014.

Βιώσατε τις αλλαγές ως μαθητές,  συμμετέχοντας στα προγράμματα που φέραμε στα σχολεία μας,  ως αθλητές παρακολουθώντας την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας.

Κάνατε ποδήλατο με τα κοινόχρηστα ποδήλατα μας, και σύντομα θα έχετε πρόσβαση και στον στόλο 60 ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα έχουμε, παίξατε πινγκ πονγκ και κάνατε γυμναστική στα όργανα που εγκαταστήσαμε στα πάρκα μας.Καταλάβατε πόσο σημαντικό για τη διεθνή εικόνα της πόλης μας είναι να φιλοξενεί διοργανώσεις όπως το IRONMAN ή το XTERRA.

Συνειδητοποιήσατε πόσο ποιοτικές είναι οι αθλητικές μας υποδομές, ώστε όλες οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που έρχονται για παιχνίδια στην Ελλάδα να ζητούν το γήπεδο της Βουλιαγμένης για να προπονηθούν.

Αντιληφθήκατε πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση,  καθώς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Δήμου σας Έχετε νιώσει έναν δήμο κοντά σας, τώρα ζητάμε να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο Δήμο.

Με τη συμμετοχή σας στο διάλογο που αναπτύσσουμε συχνά στα ηλεκτρονικά μέσα,  με την εγγραφή στην εθελοντική μας ομάδα,  σε κάθε έκφανση της ζωής στην πόλη μας αλλά ξεκινώντας με τη συμμετοχή σας αυτή την Κυριακή...

Όπως έχω ξαναπεί όμως, το πιο σημαντικό σκέλος της προετοιμασίας της πόλης του μέλλοντος δεν είναι ούτε τα ψηφιακά, ούτε τα περιβαλλοντολογικά, ούτε τα ενεργειακά. Το πιο σημαντικό σημάδι, εργαλείο, βατήρας για το μέλλον της πόλης μας είναι τα παιδιά μας, οι νέοι άνθρωποι.

Ότι ο Δήμος, η πόλη μας χρειάζεται τους νέους ανθρώπους το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Εγώ θα σας πω ότι και οι νέοι χρειάζονται την πόλη.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τη δραστηριότητα του Δήμου και να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μέσω του «cityapp», της εφαρμογή πόλης.

Είναι ένα εργαλείο καθιστά το δήμο μας τον πρώτο ολοκληρωμένα ψηφιακό δήμο της χώρας,  με τεχνολογικές εφαρμογές που δύσκολα βρίσκει κανείς ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.  Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις εξαιρετικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε.Να συμμετέχετε στα προγράμματα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητα του Δήμου μας.  Η συμμετοχή δεν περνά μόνο μέσα από την υποψηφιότητα και τη θέση του δημοτικού συμβούλου.  Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι: Μέσα από την εθελοντική μας ομάδα, η οποία συστάθηκε σε αυτή τη θητεία  Στους νέους μας, σε όσους θα κληρονομήσουμε την πόλη από εμάς  οφείλουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για το περιβάλλον, για τη διάσωση του πλανήτη μας.

Να είμαστε συνεπείς στη δέσμευση μας ότι σύντομα θα εκτρέπουμε από την ταφή περισσότερο από το 70 % των απορριμμάτων μας, σήμερα είμαστε ήδη πάνω από το 35%, ποσοστά εξωπραγματικά για την ελληνική πραγματικότητα.

Πρέπει να πετύχουμε τον εμβληματικό και φιλοπεριβαλλοντολογικό μας στόχο: να γίνουμε η πρώτη ανθρακικά ουδέτερη πόλη της χώρας,  Τους στόχους αυτούς όμως δεν μπορούμε να τους πετύχουμε μόνοι μας.  Η επίτευξη τους περνά μέσα από τη συμμετοχή τη δική σας.

Πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του δήμου, να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας, να μειώσουμε τις καταναλώσεις μας, να βάλουμε στη ζωή μας έξυπνες βιώσιμες μετακινήσεις.  Ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει τις υποδομές, μπορεί να κάνει το κάλεσμα, η επιτυχία όμως εξαρτάται από εσάς.

Αλλά η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε αυτά.  Και δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στους νέους!  Αλλά σε πολίτες κάθε ηλικίας! Δεν απευθύνομαι λοιπόν μόνο στους νέους Για αυτό ένα τρίτο σημείο αυτής της εκδήλωσης! Είναι η Συμμετοχή! Η Συμμετοχή όλων!Οι εργαζόμενοι βγαίνουν κάποια στιγμή σύνταξη οι πολίτες δεν βγαίνουν στη σύνταξη, γιατί πάντα έχουν δουλειά να κάνουν για την πόλη. Ένας Δήμος του 21ου αιώνα οφείλει να θέτει μακροπρόθεσμους, υψηλούς στόχους, και να διασφαλίζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής για τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες, με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, τη φυσιογνωμία μιας πόλης και τις ανάγκες των πολιτών.

Όπως ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαχείριση του δημοσίου χώρου, περιφρουρώντας την ποιότητα ζωής των πολιτών,  δημιουργώντας και διασφαλίζοντας εκ νέου αυτή την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει η διοίκηση με τον διοικούμενο.

Το κράτος με τον πολίτη. Έτσι και ο πολίτης οφείλει να να αντιλαμβάνεται την ευθύνη, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα. Ο Δήμος παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλεια των πολιτών σε θέματα φυσικών καταστροφών και των αυξανόμενων σε συχνότητα και ένταση επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,  καθώς έχει γνώση της περιοχής μας και των ιδιαιτεροτήτων της.

Αλλά πρέπει να έχουμε περισσότερους και καλύτερα εκπαιδευμένους πολίτες που να μπορούν να συμβάλουν σε έκτακτες καταστάσεις.  Είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα τα επόμενα χρόνια.Ο Δήμος είναι ο μόνος φορέας δημόσιας διοίκησης  που μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή σε περιόδους κρίσεων, αλλά και εκεί θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί με περισσότερους και ενεργότερους εθελοντές!

Φίλες και φίλοι,

Η φιλοδοξία μας είναι να πάμε ψηλότερα την πόλη μας,  να φτάσουμε πιο μεγάλους στόχους, να δώσουμε στους συμπολίτες μας ανώτερο έργο. Αυτό αποτυπώσαμε στο κεντρικό μας σύνθημα Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε συλλογικά σε μια ανοδική τροχιά. Και μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά, αξιοποιώντας την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Γι αυτό σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμμετέχετε μαζικά,  αλλά και να το πείτε στις παρέες σας, στους φίλους σας, τους γείτονες σας, τους συναδέλφους σας. Να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας,  ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα πολλά που πετύχαμε,  που πετύχαμε όλοι μαζί και να κτίσουμε πάνω αυτά, σε ό,τι κατορθώσαμε.

Τα επόμενα.  Αυτά που πρέπει να γίνουν.  Αυτά που οφείλουμε να κάνουμε.  Γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου. Πρέπει να είμαστε όλοι στις κάλπες γιατί η ιστορία γράφεται μόνο από τους παρόντες!

Καμία ψήφος δεν περισσεύει!

Επιτρέψτε μου να κλείσω έτσι όπως ξεκίνησα! Με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κάθε ένα από σας ξεχωριστά!
να περάσουμε μία βραδιά γνωριμίας, συζήτησης και καλής μουσικής

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.