ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 16:28

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

0 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 17:39

«Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα επισημαίνουν σε όλους μας ότι δεν έχουμε πλέον περιθώριο καθυστερήσεων», υπογραμμίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Κοκκαλιάρη. Δεσμεύεται ότι, από την πρώτη στιγμή, θα εστιάσει «στα αναγκαία έργα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για την επίσπευση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στην επικαιροποίηση μελετών, για μια νέα γενιά έργων που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα, ξεκινώντας από τις ζώνες υψηλού κινδύνου».

Για να εξασφαλιστεί μάλιστα η ταχεία ολοκλήρωσή τους τονίζει: «Στην ανάγκη, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου -και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιος κίνδυνος- θα αξιοποιήσω τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος περί Πολιτικής Προστασίας και δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνει ακόμη ότι για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής θα προχωρήσει αμέσως «στην εφαρμογή προγράμματος καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και έργα προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας» και προσθέτει: «Παράλληλα -όπως προβλέπει ο νόμος για την Πολιτική Προστασία- θα λειτουργήσουμε Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο, που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας».

Παράλληλα, για την εποπτεία και την επίσπευση των έργων στην Αττική ο κ. Χαρδαλιάς επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για την δημιουργία Παρατηρητηρίου «που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα συγκροτείται από νέους επιστήμονες -οικονομολόγους, μηχανικούς, νομικούς, λογιστές, αναλυτές- οι οποίοι θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση, όλα τα έργα -από όποιον φορέα κι αν εκτελούνται- στους 66 Δήμους της Αττικής. Θα διαπιστώνουμε έτσι αν υπάρχουν, πού υπάρχουν και σε τι οφείλονται οποιεσδήποτε καθυστερήσεις και θα παρεμβαίνουμε προκειμένου να δίνονται άμεσα οι αναγκαίες λύσεις».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του «Αττική Μπροστά», ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει: «Προτεραιότητά μας είναι η σύγκρουση με τα προβλήματα της καθημερινότητας και η ενίσχυση της ασφάλειας για όλους. Ασφάλεια απέναντι στους κινδύνους που φέρνει η κλιματική κρίση, απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους όπως αυτοί που προκαλούνται από τα σκουπίδια, αλλά και απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα για την πάταξη της οποίας θα αναπτύξουμε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έμφαση θα δώσουμε και στην οδική ασφάλεια σε συνδυασμό με δράσεις για τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις κάλπες της Κυριακής, ο κ. Χαρδαλιάς δηλώνει: «Ζητώ την ψήφο των πολιτών για να διεκδικήσω και να παλέψω γι' αυτούς. Ζητώ να είναι παρόντες στην κάλπη της Κυριακής, ώστε όλοι μαζί, να πάμε την Αττική πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο γρήγορα. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.