ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:53

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη με τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟ υποψ. περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Ανατολική Αττική

3 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 12:59
Μετά από 13 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο ΒΒΒ, υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής

- Μετά από 13 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τώρα υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πολλοί δεν περίμεναν αυτή την μετακίνηση....

- Κάποιες φορές, μία μετακίνηση ανοίγει νέους δρόμους που, όμως, έχουν την ίδια αγωνιστική σφραγίδα. Ολοι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι παλεύουμε ενιαία σε δήμους και περιφέρειες με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι το πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων.

Κι αν αυτό φαίνεται πολύ γενικό, θα ήθελα να σάς θυμίσω τους αγώνες και την προσπάθεια που κάναμε και στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αναδείξουμε την ανάγκη κατασκευής του σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στο Κόρμπι που θα έπρεπε να έχει τελειώσει από το 2020. 

- Στην Ανατολική Αττική που "κατεβαίνετε" ως υποψήφιος έχετε πει ότι υπάρχουν έργα της Περιφέρειας που δεν προχωρούν. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

- Υπάρχει μια πορεία στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση Σγουρού, τη διοίκηση Δούρου μέχρι τη διοίκηση Πατούλη που είναι πολύ συγκεκριμένη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποψίλωσαν κρίσιμες υπηρεσίες, καθώς από το 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί 1.715 εργαζόμενοι της Περιφέρειας και αυτή τη στιγμή έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόλις 106 θέσεις.

Αφησαν την Περιφέρεια χωρίς υποδομή σε μέσα προστασίας, μηχανήματα στο έλεος μεγαλοεργολάβων και ιδιωτών που μπουκώνουν με ζεστό χρήμα. Πρόβαλλαν ως «λύση» τις κατευθύνσεις και τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, που θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα έργα για την προστασία του λαού, αφού αυτά δεν αποφέρουν κέρδος για τις εταιρείες και αντιμετωπίζονται ως «κόστος».

Γι' αυτό και σήμερα για την αντιπλημμυρική προστασία δίνεται μόνο το 3% από τον προϋπολογισμό έργων στην Περιφέρεια. Σήμερα που μιλάμε η περιφερειακή αρχή της ΝΔ που εμφανίζει τον κύριο Χαρδαλιά ως τον επόμενο καταλληλότερο, αναφέρει πως έχει δώσει 2 δισ. ευρώ. Μόνο που αυτά τα 2 δισ. μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο στους προϋπολογισμούς από το 2011 μέχρι και σήμερα! Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής αυτό γίνεται για 800 έργα! Αντίθετα, άλλα έργα που αφορούν επιχειρηματικά συμφέροντα «τρέχουν» γρήγορα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης η περιφέρεια είναι αρμόδια για 10 έργα, από τα οποία το 1 έχει διακοπεί (αντιπλημμυρικό στο ρεύμα Κόρμπι), τα 2 έχουν ολοκληρωθεί και τα άλλα 7 έχουν μηδενικές πιστώσεις για το 2023 και 2024. Επιπλέον, από το 2021 δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα στη Δυτική και Ανατολική Αττική, και μάλιστα εδώ για την Ανατολική Αττική ο διαγωνισμός θα ανοίξει τον Νοέμβρη αφού θα έχουμε πλημμυρίσει καμιά δεκαριά φορές.

- Τι πρέπει να περιμένουν όσοι σάς ψηφίσουν εάν εκλεγείτε στο περιφερειακό συμβούλιο;

- Οπως είπα και πριν όλοι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τον ίδιο στόχο. Παλεύουμε για να αναδείξουμε τα προβλήματα του λαού μας και αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους. Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές τους σεισμούς. Είμαστε ανεξάρτητοι από συμφέροντα επιχειρηματιών και εργολάβων. Αποκαλύπτουμε στο λαό όσα οι άλλοι τους κρύβουν.

Το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής είναι χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα 3 διοικήσεις τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια και όλοι τους δουλεύουν με τον ίδιο προϋπολογισμό! Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να μην έχει η Περιφέρεια δικούς της εργαζόμενους να καθαρίσει τα ρέματα... Να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε εργολάβους για να μην γίνεται τελικά τίποτα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα ρέματα στην Ανατολική Αττική δεν έχουν καθαριστεί γιατί οι εργολάβοι μαλλιοτραβιούνται για το ποιος θα πρωτοπάρει τη δουλειά... Αυτή είναι η πραγματικότητα.

- Σάς έχουμε γνωρίσει ως δημοτικό σύμβουλο και είναι αποδεκτό από όλους ότι η παρουσία σας ήταν επιτυχημένη. Ευελπιστείτε το ίδιο και για την περιφέρεια;

- Η παρουσία των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια έχει ως στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και κυρίως τη διεκδίκηση μαζί με το λαό λύσεων στα προβλήματα που τούς βασανίζουν. Από αυτό κρίνεται και η επιτυχής παρουσία των εκλεγμένων μας... Και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Ελένη Σακελλαρίου 07.10.23
Κώστα μαζί σου και με όλους όσοι αντιστέκονται στη βαρβαρότητα που ζούμε
Απάντηση
Αντώνης 04.10.23
Κώστα καλή επιτυχία. 4340
Απάντηση
Μιχαλοπούλου αγγελικη 03.10.23
Σου εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου!!είμαι σίγουρη για την εκλογή σου!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.