ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:54

ΒΟΥΛΑ

Συνέντευξη με τον Γιώργο - Μάριο Χαιρετάκη Υποψήφιο Σύμβουλο με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

Συνέντευξη στην Εύη Κονταρίνη 0 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 16:52

Είναι τριάντα χρονών, είναι γέννημα - θρέμα Βουλιώτης, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. 

Εργάζεται στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, είναι εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είναι ενεργό μέλος σε εθελοντικές δράσεις και είναι υποψήφιος με την παράταξη του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Πόλη για να Ζεις» για το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας. 

Είναι ο Γιώργος - Μάριος Χαιρετάκης και μπαίνει για πρώτη φορά στην "κολυμπήθρα" των Δημοτικών Εκλογών. Το μότο του είναι "Η γειτονιά μπροστά". Ας τον γνωρίσουμε.  

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τα κοινά;

Πάντα ήθελα να κάνω πράγματα που να αφορούν και τους άλλους γύρω μου και να προσφέρω.
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο επίκεντρο και μ' αυτή τη σκέψη αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα, θέλοντας να γίνω ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο συνάνθρωπό μου, στον συνδημότη μου, στον γείτονά μου με τη διοίκηση της πόλης μου. Να μεταφέρω όλα εκείνα που τον απασχολούν και να αναζητήσουμε τις λύσεις. 

Επίσης, θα ήθελα η δική μου συμμετοχή να αποτελέσει ερέθισμα και για άλλους νέους της πόλης μας να αναμιχθούν με τα κοινά. Από πολύ νωρίς μου έκανε εντύπωση το πως οι νέοι απέχουν από την πολιτική και αυτό ήταν η αιτία όταν ήμουν στο Λύκειο να γράψω ένα γράμμα σχετικό με την "Απολιτικοποίηση των νέων" στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς οι προβληματισμοί μου έκαναν εντύπωση στον Πρόεδρο αφού η τάξη μου έλαβε πρόσκληση συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. 

Θεωρώ πως η πρόκληση και το στοίχημα είναι να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε και άλλους νέους να ασχοληθούν ενεργά με τον «στίβο» της Αυτοδιοίκησης. Είναι απαραίτητο να έχουμε ακόμα περισσότερους νέους υποψήφιους. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και έχει αναμφίβολα κάτι να προσφέρει.

Γιατί με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο; 

Στην εποχή μας, των τεράστιων αλλαγών που βιώνουμε στο πετσί μας, στο σπίτι μας, στο επάγγελμά μας, στη ζωή μας καθημερινά, αναδύεται επιτακτικά η ανάγκη για νέους τρόπους σκέψης και λύσεις πραγματικές, άμεσες και απτές με ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας.

O Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέδειξε στα εννέα χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου μας ότι ξέρει να διοικεί, να εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα και να κοιτά στο μέλλον με διορατικότητα. 

Όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα όπως η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για τα απορρίμματα με τη "Διαλογή στην πηγή", η μείωση σε πολύ μεγάλο ποσοστό των απορριμμάτων που οδηγούνται στη χωματερή, η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια και στον οδοφωτισμό, οι "πράσινες" πολιτικές που εφαρμόζονται πλέον στο Δήμο μας, η έμφαση στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, είναι μερικοί από τους λόγους που με οδήγησαν να συστρατευτώ στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για να "πάμε την πόλη μας ακόμα πιο ψηλά". 

 Το μότο σου είναι "Η γειτονιά μπροστά". Πώς ακριβώς το σκέφτεσαι αυτό; 

Θεωρώ πως η γειτονιά, που αποτελεί ένα υποσύνολο στο σύνολο της πόλης, πρέπει να συστρατευθεί και να αποτελέσει πόλο δράσης και διεκδίκησης. Το να περιμένουμε παθητικά κατακόρυφες λύσεις είναι μια αντίληψη εκτός πραγματικότητας.

Η γειτονιά, για εμένα, είναι ένας όρος ζεστός και σηματοδοτεί το μοίρασμα, κάτι όμορφο που πρέπει σαφώς να διατηρηθεί στον χρόνο και είναι κάτι που θα το προσπαθήσω για εμάς στην πόλη μας πάση θυσία. Είναι ο τρόπος για να εμπλέξουμε νέες δυνάμεις και νέους ανθρώπους προκειμένου να δουν μια νέα διάσταση της πολιτικής που δεν είναι κάτι μακρινό αλλά ο τρόπος να διορθώνουμε αυτά που μας βλάπτουν και να οραματιζόμαστε αυτά που δημιουργούν νέα πλαίσια ευημερίας για όλους. Υπάρχουν ακόμα γειτονιές στην πόλη μας που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα και έχω την τύχη και την χαρά να ανήκω σε μια από αυτές.

Τι πιστεύεις για την πολιτική; 

Δεν πιστεύω στην πολιτική για την πολιτική, με τις παλιομοδίτικες τακτικές. Η πολιτική είναι για να λύσεις τα προβλήματα του κόσμου και να τα λύσεις με αλήθεια, σεβασμό, μεράκι και αγάπη. Γι΄αυτό και πρέπει να είσαι διαβασμένος, αποτελεσματικός και κατ΄επέκταση ειλικρινής με τον πολίτη. Ο πολίτης ζητάει πια ουσιαστικό έργο και ψάχνει ενδελεχώς το ποιον θα ψηφίσει και γιατί, έχει ανησυχίες και προβληματισμούς. Είναι ώρα να φύγουμε από παλιές νοοτροπίες και να αλλάξουν τα φίλτρα πριν φτάσει η ώρα της κάλπης!

Τι χαρακτηριστικά πιστεύεις πως πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα κοινά και ποια είναι τα δικά σου προσωπικά χαρακτηριστικά;

Πιστεύω πως πρέπει να είναι υπεύθυνος, προσιτός, να «αγαπάει την ευθύνη», όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης, να κοιτάει μπροστά και να είναι μέσα στην εποχή του, να έχει μια πορεία επαγγελματική ήδη και να ξέρει να λέει και όχι.

Για εμένα θεωρώ πως είμαι εργατικός, καλός ακροατής, συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις μου, προσηλώνομαι στο στόχο μου και μπορώ να δω καταστάσεις και πράγματα με χιούμορ. Δεν μπορώ την αναβολή και δεν μου αρέσει να αφήνω κάτι στην τύχη του.

Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;

Καλώ τον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητά μου. Να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου που διαθέτει φρέσκια ματιά, όρεξη για δουλειά, έχει ιδέες και προτάσεις και πολύ όρεξη να παλέψει γι' αυτές. Επιθυμία μου είναι να φανώ χρήσιμος, στους συνδημότες μου στους γείτονές μου. 

Με ποια φράση θα έκλεινες αυτήν την συνέντευξή μας;

Ωραία ερώτηση! Θα επέλεγα την φράση «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη - είμαι κι εγώ Κρητικός και πολύ περήφανος γι' αυτό - και θα την απηύθυνα ειδικότερα σε όλους εμάς τους νέους που ζούμε σε ιδιαίτερα περίεργους και δύσκολους καιρούς. Να μην σταματάμε λεπτό να προσπαθούμε, να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε και να επιδιώκουμε συνεχώς να βελτιώνουμε τον εαυτό μας, την αλήθεια μας, την αλληλεγγύη, την πρόοδο, με καλοσύνη, αισιοδοξία, πάθος και ευγένεια.

Αγαπώ την πόλη μας και με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο θα την πάμε "ακόμα πιο ψηλά". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.