ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 04:43

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα προσεγγίσουμε μητροπολιτικά τα ζητήματα της Αττικής

1 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:13

«Θα πάμε σε μια μητροπολιτική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν στην Αττική», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. Και πρόσθεσε:

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε συζητήσει με την Κυβέρνηση μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Μητροπολίτη Αττική, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες. Πρέπει ένας να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων. Αν θέλεις να παίξεις σκάκι, πρέπει να βλέπεις όλα τα πιόνια αλλιώς θα χάσεις την παρτίδα. Για αυτό θα δημιουργήσουμε το Παρατηρητήριο, μια διοικητική μονάδα η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων και θα εντοπίζει δυσκολίες ώστε να δίνονται λύσεις. Θα συνεργαστώ με όλους. Αν χρειαστεί να συγκρουστώ με οποιαδήποτε λογική, θα το κάνω».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις προτεραιότητές του θα θέσει τη θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία φαινόμενα και τη μάχη του αυτονόητου και ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση. Από τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή κάνει άλματα, εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη περισσότερο. Παρόλο που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, πολύ σημαντικά έργα, πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε με γρηγορότερους ρυθμούς και καλύτερο συντονισμό. Εφόσον τίθενται θέματα απαλλοτριώσεων μπορούμε να πάμε με τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Παράλληλα, θα συγκροτήσουμε ομάδα διαχείρισης η οποία θα ξεπερνάει τα όρια οποιαδήποτε παράταξης. Θα υπάρχει διαβούλευση με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι στο πρώτο 20μηνο της θητείας του θα δώσει τη μάχη του αυτονόητου επισημαίνοντας: «Δεν ανέχομαι ως ενεργός πολίτης να υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν έχουν λύσει τα βασικά ζητήματα υποδομών τους, που δεν έχουν οριστικά δίκτυα αποχέτευσης, που δεν έχουν οριστικά δίκτυα διαχείρισης όμβριων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Τις προτεραιότητες στις γειτονιές θα τις βάλουμε μαζί με τους Δημάρχους. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τη λογική της οποιασδήποτε αρμοδιότητας. Αρμοδιότητά μου, θα είναι οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία του πολίτη. Εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, θα αναλάβω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί ως ενεργός πολίτης και ως επικεφαλής μιας προσπάθειας που στο τέλος της πενταετίας θέλω να φέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα».Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 03.10.23
Πιστεύω ότι εννοείς ότι λες. Φρόντισε να απελευθερώσεις τα ρέμματα και τις λεκάνες απορροείς των ομβρίων από εμπόδια και κυρίως από καταπατητές και παράνομα ή ανοήτως νομιμοποιημένα κτίσματα και δώσε έξυπνες λύσεις στα Δέλτα των χειμάρων. Υπάρχουν τρόποι.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.